Exercitiu de evacuare si acordare de prim ajutor la Spitalul Orasenesc Buhusi

Postat de Buhusi la Mar, 19/04/2016 - 22:01

La Spitalul Orasenesc Buhusi a vut loc in urma cu cateva zile un exercitiu de evacuare si acordare de prim ajutor in cazul unui cutremur urmat de incendiu , in care a fost implicat atat personalul angajat, cat si membrii Consiliului Local pentru Situatii de Urgenta. Aceste exercitii sunt organizate frecvent in spitalul din Buhusi si au drept scop pregatirea personalului pentru a face fata in cazul unei situatii reale.

Exercitiul care a avut loc este primul organizat in anul 2016 si primul organizat in cadrul ambulatoriului integrat din istoria recenta a institutiei. Au fost implicate toate categoriile de personal, de la infirmiere, ingrijitoare si pana la medici , care au invatat in acest fel cum trebuie actionat si cum se poate mobiliza personalul in cazul unei situatii reale.

"Anul acesta spitalul buhusean mai are programate inca trei exercitii pe sectiile, departamentele spitalului si astfel au fost implicate toate sectoarele de activitate in aceste simulari , care au inceput in urma cu trei ani. Ne pregatim continuu, atat sa facem fata unei situatii reale sa nu fim luati pe nepregatite , sa stim cum sa actionam si in primul rand sa salvam cat mai multe vieti omenesti , vrem sa evitam situatiile gen maternitatea Giulesti si clubul Colectiv", declara Constantin Poiana , manager de calitate al Spitalului Orasenesc Buhusi.

Exercitiul din ambulatoriul integrat al spitalului a avut cinci etape care sunt definitorii in cazul aparitiei unor situatii de urgenta, a fost simulata solicitarea de ajutor la 112, a fost acordat primul ajutor celor doi raniti de catre echipele proprii de prim ajutor, dupa care au fost evacuati cu ambulanta proprie. S-a incercat limitarea incendiului cu mijloacele proprii din dotare (stingatoare, hidranti) , au fost evacuate bunurile materiale (aparatura medicala, arhiva) , iar ultima etapa a constat in interventia specialistilor de la Consiliul Local pentru Situatii de Urgenta , care au venit in ajutor cu autospecialele din dotare si au folosit pentru limitarea incendiului hidrantii interiori si exteriori existenti.

"Acest gen de exercitii va continua si ele au drept scop constientizarea personalului si faptul ca doar facand anumite lucruri practic ele se poat invata. Pentru cei interesati imaginile inregistrate de la acest exercitiu pot fi vizionate pe site-ul wwwspitalbuhusi.ro", mentioneaza Dr. Toron Mouhannad, Managerul Spitalului Orasenesc Buhusi.

Sursa
medicalmanager.ro