Asociatia,, EXISTA O ȘANSA” ȘI ARDOR vă invită la prima sesiune de dezbatere ”

Postat de Buhusi la Mie, 17/06/2015 - 09:05
Tags

Prima dezbatere din seria ” Debate - implicare si participare la luarea deciziilor” va avea loc azi 17 iunie 2015, între orele 12.00 și 13.30, la la Școala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu” din Buhusi, după următorul program:
12.00 - 12.15: Înregistrarea participanților
12.15 - 13.30: Dezbatere: ,, Acest parlament acuza parintii pentru abandonul scolar al copiilor”, organizata de echipe de elevi din cadrul Colegiului Tehnic Ion Borcea Buhusi sub coordonarea d-nei profesor Carmen Zaharia reprezentant ARDOR- Asociatia Regionala de Dezbateri, Oratorie si Retorica .
Dezbarerea face parte dintr-o serie de trei dezbateri organizate in cadrul proiectului „CERT – O șansă pentru tine – Centru de Resurse pentru Tineret - Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România;Programul Fondul ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea Capacității ONG-urilor. Rețele și coaliții.
Scopul dezbaterilor propuse in proiect ” Debate - implicare si participare la luarea deciziilor” este de a antrena tinerii să exerseze comunicarea în spaţiul public încă din şcoală, pentru a căpăta abilităţi în acest sens, care să-i ajute să se integreze social, să se implice în problemele comunităţii.
,, … Metoda dezbaterilor învaţă tinerii să se exprime corect, elocvent, să lucreze în echipă, să asculte părerile celor din jur, să dobândească abilităţi în a susţine un punct de vedere folosind argumente şi contraargumente, să analizeze critic, să ia decizii în cunoştinţă de cauză, adică, învaţă să vorbească în mod clar, convingător, responsabil despre problemele lor şi ale comunităţii...”
Va asteptam in numar cat mai mare.
Echipa CERT
Asociatia Exista O Sansa
Telefon: 0744260370
E-mail:contact@existaosansa.ro
www.existao sansa.ro
http://cert-reteauascolara.blogspot.ro/