Atentie cand cumparati alimente in perioada caniculara! Refuzati produsele alterate!

Postat de Buhusi la Mar, 28/07/2015 - 10:40
opc bacau
Tags

În această perioadă cu temperaturi ridicate trebuie să aveţi grijă atunci când cumpăraţi produse alimentare.

Astfel, la cumpărarea produselor alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate (caniculă) verificaţi in mod direct caracteristicile produsului (rniros, culoare, aspect etc.), având in vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare şi refuzaţi produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (aspect mâzguit. miros cle acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat şi consistenţă moale-ingheţată. ambalaje deformate, etc.).
Atunci când cumpăraţi produse alimentare acordaţi atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului. În cazul in care ambalajul este bombat sau deformat înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru consummator. Vă recomandăm să nu achiziţionaţi astfel de produse. De asemenea, verificaţi dacă este respectată temperatura la care este depozitat, expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavoastră (temperatura menţionată de producător pe eticheta ce însoţeşte produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziţionat).
Nu recongelaţi un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producătorul interzice această acţiune (prin menţionare pe etichetă).

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, operatorii riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 30.000 lei. Reclamaţii se pot depune la sediul Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau, reclamatii.bacau@opc.ro