Blagesti: Sediu ultramodern pentru gradinita

Postat de Buhusi la Lun, 10/08/2015 - 09:35
Gradinita Blagesti
Tags

Rare sunt primariile care au respect pentru Copil, pentru Educatie. Comuna Blagesti ar putea fi un foarte bun exemplu de buna practica si din acest punct de vedere. Desi copiii din Blagesti aveau sediu pentru gradinita, primarul Laurentiu Munteanu a gasit de cuviinta ca acestia merita un sediu ultramodern.

Un proiect in valoare de 5,6 miliarde de lei vechi, derulat prin Banca Mondiala, va prinde viata pentru prichindeii satului chiar incepând cu noul an scolar. Moderna cladire, cu o suprafata utila de 286 m.p., va avea doua sali de clasa, o sala multifunctionala pentru servirea mesei si alte activitati, grupuri sanitare in interior, apa curenta, centrala termica proprie, cancelarie, depozit de materiale didactice. ,,Exista mobilier, material didactic, exista cadre didactice, exista copii.

Lucrarile de constructie sunt in grafic. Prin constructia acestei gradinite, vechiul spatiu ar putea fi utilizat de Scoala Blagesti pentru ca toate clasele sa-si desfasoare activitatea, ca si celelalte scoli din comuna, doar intr-un singur schimb”, a declarat primarul Laurentiu Munteanu.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro