Blog

Buhusi

Ajuta-l pe Tudor!

Ajuta-l pe Tudor!

Tudor este un băiețel vesel și inteligent care suferă de tetrapareză spastică. Dacă la naștere nu a primit nici măcar o șansă de supraviețuire, Tudor are acum 8 ani, este mai plin de viață ca niciodată, și își dorește să meargă și să se joace ca ceilalți copii de vârsta lui. De curând visul lui Tudor și al familiei a prins contur. Operația numită miofibrotomie subcutanată, în valoare de 1850 de euro, poate transforma ceea ce până acum părea un vis îndepărtat, în realitate. Kinetoterapie, electro, tratament cu nămol, pastile, creme..

Sfintire la Manastirea Runc

În această duminică, credincioșii buhușeni și pelerinii sunt așteptați la mănăstirea ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” de la Runc, acolo unde Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va sluji Dumnezeiasca Liturghie. Slujba arhierească va fi precedată de binecuvântarea și sfințirea lucrărilor de înfrumusețare exterioară realizate la biserică în ultimii ani sub coordonarea părintelui protosinghel Macarie Costea, starețul mănăstiri.

,,Un cadavru poate spune povesti nestiute, triste; dar niste povesti adevarate… “

buhusi spital

– spune Ioan Hanganu, necropsier.

Un sfios. Are sufletul doldora de sensibilitate. Nu cred ca a strivit vreodata vreo floare. Zice ca istoria unui om, orice statut ar fi avut el, trebuie respectata. Trupurile prin care a cautat istorii decriptate de medici ar putea popula singure un intreg cimitir .

Necropsier? De unde pâna unde? Nu este o meserie la indemâna oricui…

Transparenta decizionala in administratia publica locala

Transparenta decizionala in administratia publica locala

Asociația ,,Există o Șansă”, în parteneriat cu Asociația ”Romanian Youth Movement for Democracy” din Bacău, organizează miercuri, 14 octombrie 2015, ora 12:00, în amfiteatrul Colegiului ”Ion Borcea” din Buhuși atelierul tematic „Transparența decizională în administrația publică locală”, avându-l ca invitat pe Marian Dămoc, președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy și manager al proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău.

Buhuseanul Mihail Roller, principalul falsificator al istoriei româneşti

Buhuşeanul Mihail Roller a fost arestat pentru convingeri comuniste înainte de război F  Citeste mai mult: adev.ro/nuuu2s

Biografia lui Mihail Roller, principalul falsificator al istoriei româneşti.
Cum a sfârşit infamul lider bolşevic al Secţiei Propagandă şi Agitaţie.
Mihail Roller (1908-1958), istoric evreu de origine română, născut în Buhuşi, este considerat astăzi unul dintre principalii ideologi ai stalinismului în România. Inginerul Roller a avut convingeri marxist-leniniste încă din anii tinereţii, apoi şi le-a desăvârşit în rândul comuniştilor din Paris, Berlin şi Moscova, capitale în care a studiat şi ingineria şi istoria.

Pages

Blog

  • Hanul de la Orbic - buhusi
  • Muzeul Buhusi
  • Biserica Buhusi
  • Blocul cu 7 etaje din Buhusi
  • Parc Buhusi
  • Stofe Buhusi
  • Stofe Buhusi
  • Stofe Buhusi
  • Stofe Buhusi

Comentarii recente

Top Commenters

 
 
Realizat de Mediafals.