STOFE BUHUȘI S.A.

Postat de Buhusi la Sâm, 26/04/2014 - 12:33
Fabrica Stofe Buhusi

Fondată în 1885, STOFE BUHUȘI S.A. este una din societățile românești renumite, cu experiență în producția țesăturilor de lână și tip lână.

STOFE BUHUȘI S.A. a încercat în permanență să țină pasul cu noul. Am învățat din trecut, exprimăm prezentul și privim spre viitor. Modul în care facem acasta prin stofele pe care le producem reprezintă cheia succesului nostru, iar succesul nostru este și succesul clienților noștri.

Marele avantaj oferit de STOFE BUHUȘI S.A. clienților săi este gama bogată de produse: stofe pieptănate și cardate, fire, pături, toate reunite într-o structură verticală perfect integrată.

În 1885 colonelul EUGEN ALCAZ punea bazele Fabricii de postav Buhuși care urma să producă postavuri militare. Situat în nord-estul României, pe malurile Bistriței și în apropierea căii ferate Bacău – Piatra Neamț, Buhuși părea locul potrivit pentru o fabrică textilă.

În 1891 fabrica a fost preluată de “Wolf & Co” care a transformat-o în 1895 în societate anonimă pe acțiuni.

La începutul secolului XX fabrica era principalul furnizor din țară de stofă, pături și căptușeală pentru armată. În 1948 fabrica a fost naționalizată, iar în 1991 a fost reorganizată ca societate comercială pe acțiuni sub numele de S.C. STOFE BUHUȘI S.A.

Societatea s-a dezvoltat în timp, devenind una din cele mai mari fabrici de țesături în Europa de Est.

De-a lungul anilor sortimentul de produse s-a îmbogățit și s-a diversificat într-o paletă de țesături pieptănate și cardate pentru îmbrăcăminte destinată atât femeilor cât și bărbaților. În afară de stofe, pentru confecții, fabrica mai produce și oferă pături, fire pieptănate și cardate, lână spălată.