Buhusenii au dominat competitia nationala de dezbateri

Postat de Buhusi la Mie, 08/10/2014 - 15:03
buhuseni dezbateri

În perioada 1- 5 octombrie 2014, în cadrul proiectului ,,Tinerii în viata comunitatii -2”, la Slanic Moldova, s-a desfasurat Competitia Nationala de Dezbateri pentru elevi, editia 2014.

Evenimentul, finantat de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Tineretului si Sportului, a fost unul de succes, dovada fiind alegerea celor 102 de elevi si profesori participanti prezenti la Slanic Moldova, ca raspuns la apelul Colegiului Tehnic ,,Ion Borcea” Buhusi si ARDOR Moldova, principal organizator, alaturi de ARDOR Oltenia, ARDOR Dobrogea si NORD ARDOR.

Inedita a fost organizarea a doua sectiuni de dezbateri, utilizând formate diferite, respectiv Karl Popper, pentru începatori si World Schools, pentru avansati.

Liceenii buhuseni, coordonati de prof. Carmen Zaharia, desi au trait prima experienta de acest gen, au adaugat la palmaresul clubului lor, ,,Neuron”, premii importante. La echipe mixate, Archip Cezara a obtinut premiul I, Ilisei Valentin al II-ea, Zachman – Tâsca Robert premiul al III-lea, iar Diaconu Bianca si Ciubotaru Ioana au primit mentiuni.

La vorbitori, Archip Cezara a obtinut o mentiune.,,A fost o competitie foarte reusita. Atractivitatea si eficienta au fost principalele sale coordonate”, ne-a spus prof. Ciprian Zaharia, presedinte al ARDOR Moldova.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro