Buhusi: Laboratorul de analize al spitalului are acreditare de top european

Postat de Buhusi la Mar, 06/05/2014 - 09:13

Printre tintele managementului, spitalul buhusean si-a propus si realizarea unui competitiv laborator de analize. A fost extins numarul de analize, complexitatea acestora a crescut. Accentul a fost asezat pe calitate. Dupa investitii importante si o sustinuta modernizare a laboratorului, a fost depusa la RENAR (acronim pentru Asociatia de Acreditare din România) o documentatie prin care s-a solicitat certificarea ISO SR EN 15189/2013.
Aceasta este cea mai importanta certificare europeana pentru un laborator de analize, foarte greu de obtinut. Echipa de evaluare de la RENAR Bucuresti – dr. Rus Daniela Gabriela, evaluator tehnic (a participat si la evaluarea unor laboratoare din Austria, Spania, Ungaria) si dr. Paun Victorita, evaluator sef – a verificat, timp de doua zile, toate documentele, inscrisurile interne si externe, a monitorizat activitatea personalului, de la primirea probelor si pâna la eliberarea buletinelor cu rezultate.
,,La sedinta de inchidere, spune Constantin Poiana, manager de calitate, am primit laude atât pentru modul in care arata spitalul, pentru organizarea ireprosabila si, nu in ultimul rând, pentru echipa de profesionisti pe care a gasit-o aici. Evaluatorul sef a concluzionat: «Spitalul Orasenesc Buhusi are in acest moment un laborator de analize certificat ISO SR EN 15189/2013 si este printre putinele, daca nu chiar printre primele institutii sanitare care au obtinut acest certificat»”.
,,Pâna acum, laboratorul avea acreditare ISO 15189/2007. Certificatul obtinut recent, ISO 15189/2013, cel mai bun posibil, reprezinta un standard european pe care nu-l mai are nimeni in judet. Ca beneficii, Spitalul Buhusi poate incheia contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau, pentru Laboratorul de analize medicale, iar pacientii vor fi siguri ca rezultatele analizelor vor fi corecte, având in vedere ca sunt efectuate la un standard superior de calitate. Si eu, ca pacient, daca voi avea nevoie, voi apela, cu increderea cea mai mare, la serviciile acestui laborator. As dori sa subliniez sprijinul permanent oferit de Primaria Buhusi in realizarea acestui obiectiv”
dr. Mouhannad Toron, managerul spitalului.

sursa:desteptarea.ro