Buhusi, luminile si umbrele lui 2005

Postat de Buhusi la Mie, 28/12/2005 - 22:31

Un 2005 cu lumini si umbre si la Buhusi. Care a fost, an anul care pleaca, amplinirea cea mai importanta pentru buhuseni? Dar umbra cea mai accentuata? Am adresat aceste antrebari unor buhuseni care au fost implicati an ancercarea de a lecui vanataile unuia dintre cele mai sarace targuri.
Dumitru Amarghioalei, lider PNL, consilier local .Nu s-a miscat nimic an acest an, din lipsa de fonduri. Cu parcul industrial mi-a ramas un gust amar, pentru ca nu avem investitori puternici. M-ar fi bucurat daca si-ar fi manifestat interesul asemenea investitori. 2. Umbre?…Cel mai rau pentru Buhusi este faptul ca saracia generalizata persista”.
Stefan Macovei, fost director de tezaur al Bancii Romane de Comert Exterior, consilier local. Am obtinut Parcul industrial si am reabilitat mai multe cladiri. Acestea sunt niste realizari importante. 2. N-am obtinut fondurile necesare pentru infrastructura, n-am putut crea niste mini-unitati de productie. Orasul consuma foarte mult si produce foarte putin. Din punct de vedere economic anregistram un regres fata de anul 2004. As mai remarca faptul ca unii oameni s-au anvatat sa traiasca din &laquoajutoarele&raquo primite de la rudele plecate la munca prin strainatate sau din ajutoarele primite de la stat. Chemarea catre munca este an suferinta”.
Ionel Turcea, lider PSD, primar. Am reusit sa obtinem an proprietate Platforma industriala. an proportie de 90 la suta, am castigat un proiect ambitios: ma refer la reabilitarea retelei de apa din oras. an momentul cand acestea vor prinde viata, pulsul orasului va fi cu totul altul. Sa nu uitam si de faptul ca am finalizat si un alt proiect ambitios: toate scolile au independenta termica, prin instalarea unor centrale proprii . 2. Umbrele?…Strazile, somajul si faptul ca n-am putut rezolva, asa cum ne-am dorit, unele probleme sociale.”
Gheorghe Axinte, lider al Partidului Conservator, consilier local: . Concesionarea Platformei industriale, cu speranta andreptatita a crearii locurilor de munca, este, fara andoiala, cea mai importanta realizare a anului 2005. 2.Cel mai mare esec al comunitatii al constituie faptul ca nici an acest an n-a putut fi rezolvata problema cainilor vagabonzi care, pur si simplu, agreseaza orasul.”
Alexandru Maxim, director al Directiei de Gospodarie Comunala . Buhusenii, persoane fizice si juridice, au anceput sa-si stinga debitele mai ales marii debitori. Mai greu, mai cu forta, cu instanta si cu executorul judecatoresc, dar au anceput sa se miste… Este un progres fata de 2004. 2. Lipsa fondurilor pentru investitii majore. La orizont avem, ansa, o speranta care a prins un frumos contur.” Scris de Ion FERCU