Candidați eligibili la Alegerile Parlamentare 2016, BACĂU

Postat de Buhusi la Mar, 06/12/2016 - 21:46
Candidați eligibili la Alegerile Parlamentare 2016, BACĂU
Candidați eligibili la Alegerile Parlamentare 2016, BACĂU
Candidați eligibili la Alegerile Parlamentare 2016, BACĂU
Candidați eligibili la Alegerile Parlamentare 2016, BACĂU
Candidați eligibili la Alegerile Parlamentare 2016, BACĂU

Duminica, 11 decembrie, romanii sunt asteptati la urne. De aceasta data, ne alegem senatorii si deputatii, pentru urmatorii patru ani.
Lupta este stransa pentru un post de parlamentar, cata vreme sunt 13 candidati pe un loc. Pentru cele 466 de fotolii de demnitar s-au inscris in cursa aproximativ 6000 de aspiranti.
Iar autoritatile promit alegeri curate, mai ales ca a fost implementat un sistem informatic de monitorizare a scrutinului.
Scrutinul parlamentar marcheaza o serie de noutati. Prima ar fi revenirea la votul pe lista de partid. In acelasi timp, a fost introdus votul prin corespondenta, care ii ajuta pe romanii de peste hotare sa isi exercite acest drept constitutional.
In tara, in schimb, scrutinul va fi atent supravegheat, in cele peste 18.000 de sectii, prin asa-numitul Sistem informatic de monitorizare a prezentei la vot.
Atentie! Puteti vota doar in localitatea de domiciliu, la sectia la care sunteti arondat. In cele mai multe cazuri, veti merge in acelasi loc in care ati ati ales primarul, in vara. Este obligatoriu sa nu va uitati acasa buletinul sau cartea de identitate.
In sectie, un operator de calculator, dotat cu o tableta conectata la internet, va va scana actul de identitate, apoi veti semna in listele electorale permanente. Veti primi o stampila si doua buletine de vot: unul pentru Camera Deputatilor, celalalt - pentru Senat.
Puneti stampila pe partidul sau candidatul independent pentru cele doua camere ale Parlamentului. La final, veti preda stampila si veti parasi sectia, dupa ce va recuperati actul de indentitate.
Nu incercati sa votati de mai multe ori, pentru ca tentativa de vot multiplu este pedepsita cu inchisoarea de la trei luni la un an si jumatate. Trebuie ca stiti ca, la finalul zilei de votare, procesul de numarare a buletinelor si intocmirea proceselor verbale vor fi filmate, astfel incat sa nu exista suspiciuni de frauda.
Iar noutatea absoluta a acestui scrutin va fi votul prin corespondenta. Aproximativ 9.000 de romani imprastiati in toate colturile lumii au ales sa voteze de acasa si sa trimita in tzara plicul sigilat, prin posta.
Peste 2000 de voturi au ajuns in tara, iar celelalte vor ajunge pana cel tarziu vineri, la ora 7.00 dimineata.
In 11 decembrie, sectiile de votare vor fi deschise intre 7.00 si 21.00.

Cum sunt alesi deputatii si senatorii?
-► Senatorii si deputatii vor fi alesi prin scrutin de lista, potrivit principiului reprezentarii proportionale.
Cati deputati si senatori vor fi alesi la alegerile parlamentare din anul 2016?
-► in circumscriptiile electorale din tara vor fi alesi 308 deputati si 134 de senatori.
-► in Circumscriptia electorala nr. 43 pentru cetatenii romani cu domiciliul in afara tarii vor fi alesi 2 senatori si 4 deputati.
Unde voteaza alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in tara?
-► Alegatorii voteaza numai la sectia de votare la care este arondata strada sau localitatea unde isi au domiciliul ori resedinta.
-► in cazul in care, in ziua votarii, alegatorii se afla in alta unitate administrativ-teritoriala din cadrul aceleiasi circumscriptii electorale, acestia pot vota la orice sectie de votare din cadrul circumscriptiei electorale unde isi au domiciliul sau resedinta.
Fiecare alegator are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului si la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputatilor. Fiecare alegator isi exprima votul personal.
Exercitarea votului in numele altui alegator este interzisa.

Cu ce acte de identitate se poate vota la sectiile de votare organizate in Romania?
Cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in Romania care in ziua votarii se afla in tara isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in Romania in baza unuia dintre urmatoarele acte de identitate, valabile in ziua votarii:
a) cartea de identitate;
b) cartea electronica de identitate;
c) cartea de identitate provizorie;
d) buletinul de identitate;
e) pasaportul diplomatic;
f) pasaportul diplomatic electronic;
g) pasaportul de serviciu;
h) pasaportul de serviciu electronic;
i) carnetul de serviciu militar, in cazul elevilor din scolile militare.

Cum puteti afla la ce sectie de votare sunteti arondat?
Accesati www.registrulelectoral.ro si introduceti datele personale solicitate pentru a afla sectia de votare la care ati fost arondati, inclusiv adresa acesteia.
Care este programul de votare?
-► Votarea se desfasoara duminica, 11 decembrie 2016, intre orele 7.00 si 21.00.
-► La ora 21.00, presedintele biroului electoral al sectiei de votare declara votarea incheiata si dispune inchiderea localului sectiei de vot.
-► Alegatorilor care la ora 21.00 se afla in sala unde se voteaza li se permite sa isi exercite dreptul de vot.
Cum functioneaza Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului multiplu (SIMPV)?
-► Accesul alegatorilor in sala de votare are loc in serii corespunzatoare numarului cabinelor. Fiecare alegator prezinta actul de identitate si, dupa caz, documentul care dovedeste resedinta operatorului de calculator al biroului electoral al sectiei de votare, care inscrie codul numeric personal al alegatorului in Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal.
-► In cazul in care alegatorul nu figureaza in lista electorala permanenta existenta in sectia de votare respectiva,
Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal semnaleaza daca:
a) persoana care s-a prezentat la vot a implinit varsta de 18 ani pana in ziua votarii inclusiv;
b) persoana care s-a prezentat la vot si-a pierdut drepturile electorale;
c) persoana care s-a prezentat la vot este arondata la alta
sectie de votare;
d) persoana care s-a prezentat la vot este omisa din lista electorala permanenta, are domiciliul sau resedinta in raza teritoriala a sectiei de votare respective si daca a formulat o solicitare de a fi inscrisa in Registrul electoral cu adresa de resedinta;
e) persoana care s-a prezentat la vot si-a mai exercitat dreptul de vot la acelasi scrutin.
-► In baza rezultatelor generate de Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, a comunicarilor efectuate prin intermediul acestuia si a verificarii actului de identitate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare:
a) opreste de la votare persoana care nu a implinit varsta de 18 ani pana in ziua votarii, persoana care si-a pierdut drepturile electorale si persoana care a optat sa voteze prin corespondenta;
b) indruma alegatorul sa voteze la sectia de votare la care este arondat, in cazul in care este arondat la alta sectie de votare;
c) indruma alegatorul sa voteze la sectia de votare unde a fost arondat conform resedintei, in cazul in care acesta a fost inscris in Registrul electoral cu adresa de resedinta;
d) inscrie in lista electorala suplimentara persoana care s-a prezentat la vot, este omisa din lista electorala permanenta, are domiciliul sau resedinta in raza teritoriala a sectiei de votare respective; in cazul in care persoana omisa este inscrisa in lista electorala permanenta existenta la alta sectie de votare, presedintele biroului electoral al acelei sectii de votare va fi notificat de catre sistemul informatic in acest sens si va radia persoana respectiva din lista electorala permanenta; dupa ce alegatorul semneaza in lista electorala suplimentara ii incredinteaza buletinele de vot si stampila cu mentiunea „VOTAT”;
e) inscrie in lista electorala suplimentara persoana care s-a prezentat la vot, are domiciliul sau resedinta in alta unitate administrativ-teritoriala din cadrul aceleiasi circumscriptii electorale;
f) permite alegatorului care indeplineste conditiile prevazute de lege si este inscris in lista electorala permanenta sa voteze; in acest sens, dupa ce alegatorul semneaza in lista electorala permanenta ii incredinteaza buletinele de vot si stampila cu mentiunea „VOTAT”.

Ce se intampla in cazul unei disfunctionalitati a SIMPV?
-► Disfunctionalitatea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal nu poate determina suspendarea sau intreruperea votarii.
In aceasta situatie, alegatorii prezinta actul de identitate operatorului de calculator sau membrului biroului electoral al sectiei de votare desemnat de presedintele acestuia, care consemneaza pe suport electronic sau de hartie, dupa caz, codurile numerice personale ale alegatorilor si ora la care s-au prezentat la vot.
-► Pe perioada disfunctionalitatii SIMPV, in cazul in care terminalul informatic este functional, alegatorii prezinta actele de identitate operatorului de calculator care consemneaza in ADV, in modul off-line, codurile numerice personale ale alegatorilor care se prezinta la vot.
-► Pe perioada disfunctionalitatii SIMPV, in cazul in care terminalul informatic nu este functional, alegatorii prezinta actele de identitate membrului biroului electoral al sectiei de votare desemnat de presedintele acestuia, care consemneaza intr-un formular codurile numerice personale ale alegatorilor si ora la care s-au prezentat la vot.
-► Dupa incetarea disfunctionalitatii terminalului informatic sau dupa inlocuirea acestuia de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pana la ora 21.00 a zilei votarii, operatorul de calculator va introduce codurile numerice personale ale alegatorilor care s-au prezentat la vot pe perioada disfunctionalitatii acestuia.
-► Dupa incetarea disfunctionalitatii SIMPV, in cazul in care terminalul informatic este functional, datele inscrise in ADV in modul off-line sunt transmise automat catre Sistemul informatic central.

Cum se desfasoara procedura de votare?
-► Alegatorii voteaza separat, in cabine inchise, aplicand stampila cu mentiunea „VOTAT” in patrulaterul care cuprinde
lista de candidati sau numele candidatului pe care il voteaza.
-► Stampila cu mentiunea „VOTAT” trebuie sa fie rotunda si astfel dimensionata incat sa fie mai mica decat patrulaterul in care se aplica.
-► Dupa ce au votat, alegatorii indoaie buletinele de vot astfel ca pagina alba care poarta stampila de control sa ramana in afara si le introduc in urna, avand grija sa nu se deschida. Indoirea gresita a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, daca secretul votului este asigurat.
-► In cazul in care buletinul de vot se deschide in asa fel incat secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anuleaza si se da alegatorului, numai o singura data, un nou buletin de vot, facandu-se mentiune despre aceasta in procesul verbal al operatiunilor de votare.
-► Stampila cu mentiunea „VOTAT”, incredintata pentru votare, se restituie presedintelui, care o aplica pe actul de identitate, mentionand si data scrutinului. In cazul alegatorilor care voteaza pe baza cartii de identitate, pe versoul acesteia se aplica un timbru autocolant cu mentiunea „VOTAT” si data scrutinului.

Ce se intampla daca alegatorul nu poate sa semneze in lista electorala?
In situatia in care alegatorul, din motive bine intemeiate, constatate de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare, nu poate semna in lista electorala permanenta, presedintele face o mentiune in lista electorala, confirmata prin semnatura sa si a unui alt membru al biroului electoral.
Cine poate vota prin intermediul urnei speciale?
-► Cetatenii cu drept de vot din circumscriptia electorala respectiva care nu se pot deplasa la sediul sectiei de votare din cauza de boala sau invaliditate. Presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a acestora, insotita de copii ale actelor din care rezulta starea de sanatate ori de invaliditate, inregistrata la cea mai apropiata sectie de votare de locul in care se afla in ziua votarii, ca o echipa formata din cel putin 2 membri ai biroului electoral sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii – stampila cu mentiunea „VOTAT” si buletine de vot – la locul unde se afla alegatorul, pentru a se efectua votarea.
In cazul cetatenilor care nu se pot deplasa la sediul sectiei de votare, cererile scrise se pot transmite prin intermediul altor persoane sau prin intermediul personalului de specialitate din unitatile medicale unde se afla internati, dupa caz.
-► Persoanele retinute, detinute in baza unui mandat de arestare preventiva ori asupra carora s-a dispus masura preventiva a arestului la domiciliu sau persoanele care executa o pedeapsa privativa de libertate, dar care nu si-au pierdut drepturile electorale. Procedura de exercitare a dreptului de vot de catre aceasta categorie de alegatori este stabilita prin decizie a Biroului Electoral Central.
In aceste conditii, pot vota numai persoanele care sunt inscrise in listele electorale permanente ale circumscriptiei electorale in care au loc alegeri.

Candidați Alegeri Parlamentare 2016, BACĂU

Partidul Mișcarea Populară

Senat
1. Ion Melinte – dr. ing. horticol
2. Cristian Dumitrescu – economist
3. Ion Mîcîială – economist
4. Liviu Mititelu – conducător auto
5. Cristinel Albu – economist
6. Bogdan Ionuț Gociu – psiholog
Camera Deputaților
1. Valerian Vreme – inginer
2. Cristinel Manolache – economist
3. Cătălin Filip – informatician
4. Mircea Alexandru Blănaru – medic
5. Florin Dumitrașcu – inginer
6. Constantin Darie – inginer
7. Petru Popa – profesor
8. Daniela Filip – manager turism
9. Dimitrie-Eduard Cîrciuleanu – economist
10. Eduard-Ionel Bălăiță – inginer instalații
11. Cosmin Vîlcu – preot
12. Mihai-Romeo Stoean – economist

Uniunea Democrată Maghiară din România
Senat
1. Oltean Péter
2. Suciu Ladislau
3. Palău Paul-Remus
4. Laslău Ștefan
5. Bartha Melinda-Ildikó
6. Szekely Eugen Ioan
Camera Deputaților
1. Pogar Laurențiu
2. Boros Rezső
3. Bilibok Róbert
4. Duma Daniel
5. Maczkos Piroska
6. Székely Barna
7. Feer Mihai
8. Ieșan Gheorghe
9. Fistoș Daniel
10. Ghiurca Valentin
11. Kurko Cecilia
12. Molnár Beáta
13. Kiss Enikő

Partidul Național Liberal
Senat
1. Fenechiu Cătălin-Daniel
2. Lazăr Constantin
3. Diaconu Florin
4. Grițcu Gabriel
5. Rosenschein Mariana-Costeluța-Coca
6. Andrieș Răzvan
Camera Deputaților
1. Palăr Ionel
2. Lungu Tudorița
3. Năstasă Claudiu-Constantin
4. Jitaru Narcis
5. Fechet Mircea
6. Miroșeanu Liviu Alexandru
7. Bîrzu Ilie
8. Cristea Tina-Oana
9. Iordache Ioana-Maria
10. Cojocaru Viorel
11. Vrabie Alexandra-Elena
12. Pleșca George-Bogdan
13. Gavriluță Ionuț-Adrian
Partidul România Unită
Senat
1. Corodeanu Gabi
2. Cudla Silviu-Lucian
3. Nechita Tiberiu
4. Zaharia Constantin
5. Duhalmu Dorina
6. Anghel Rodica
Camera Deputaților
1. Isăilă Marius-Ovidiu
2. Lungu Ștefan
3. Nechifor Eugen
4. Dragomir Stelian
5. Dragomir Cristian
6. Șutu Cătălina
7. Cipcă Ionuț
8. Dominteanu Narcis-Dorinel
9. Nechifor Iacob
10. Marcoci Cornelia-Daniela
11. Durcan Luminița
12. Pătrîntaș Andrei-Ionuț
13. Neagu Corneliu

Alianța Liberalilor și Democraților
Senat
1. Ilie Viorel
2. Popa Gheorghe
3. Ștefan Daniel-Dragoș
4. Chiciu Laurențiu-Nicolae
5. Geaboc-Bădic Rodica-Mihaela
6. Cojocaru Cristian
Camera Deputaților
1. Avram Constantin
2. Coșa Maricica-Luminița
3. Toma Viorel
4. Constantin Toma
5. Humulescu Vasile
6. Gheorghiță Marius-Gabriel
7. Tifan Ștefan
8. Nuțu Costache
9. Umbrărescu Ștefan-Sorin
10. Cojocaru Ovidiu-Relu
11. Franț Mihaela
12. Gherasim Constantin
13. Chiriac Marian

Partidul Social Democrat
Senat
1. Dragoș Benea – Președintele Psd Bacău
2. Miron Smarandache – Deputat Ales Pe Listele Ppdd
3. Ioana Dinu – Consilier Local
4. Carmen Dima
5. Eugen Spătaru
6. Corneliu Ciobăniță
Camera Deputaților
1. Gabriel Vlase – Deputat
2. Theodora Șotcan – Inspector General Școlar
3. Ionel Floroiu – Vicepreședintele Consiliului Județean
4. Lucian Șova – Deputat
5. Claudiu Ilișanu – Consilier Județean
6. Costel Dunava
7. Elena Hărătău
8. Radu Gheorghe Antohe
9. Alina Herghelegiu
10. Gabriela Pahoncea
11. Constantin Darie
12. Romil Botezatu
13. Codrin Costan

Partidul Alianța Noastră România
Senat
1. Isăcescu Mihai-Cosmin
2. Negru Constantin
3. Vatră Elena
4. Tancău Francisc
5. Boatcă Dumitru
6. Mărcuță Constantin-Cezar
Camera Deputaților
1. Ștefănescu Iulia
2. Ilie Iulian
3. Roșca Iulian Codruț
4. Căpraru Pavel
5. Burcă Cristina-Daniela
6. Niculescu Andrei
7. Șteflea Ioan-Ladislau
8. Tudor Ioan-Adrian
9. Matanie Costinel
10. Molico Elena-Tatiana
11. Cristian-Dumitru
12. Sava Georgiana Adelina
13. Hristea Carleta-Simona

Uniunea Salvați România
Senat
1. Gîrbă Mihai Bacău
2. Rusu Liviu
3. Bratu Ionică-Ovidiu
4. Iuțuc Irina
5. Scripcaru Cristian
6. Boholțeanu Alin-Gruia
Camera Deputaților
1. Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel
2. Boholțeanu Liliana
3. Tomozăi Gheorghe-Lucian
4. Cernat Silviu-Nicolaie
5. Adumitresei Adrian
6. Popovici Daniel
7. Zdrobiș Cătălin
8. Iordache Mihaela
9. Valache Alexandru-Ionuț
10. Butnariu Ionuț
11. Rusu Rareș-Gabriel
12. Saftiuc Gheorghe
13. Loiș Mariana

Partidul România Mare
Senat
1. Sîrbu Alex-Iulian
2. Dobrescu Alexandru
3. Nechifor-Grigoraș Mihail
4. Bălășanu Nineta-Alice
5. Vatamanu Ana
6. Frumușelu Iulia-Tatiana
Camera Deputaților
1. Herciu Marinel
2. Pușcașu Ioan
3. Laza Laura-Antoanela
4. Roșeț Constantin
5. Arseni Constantin
6. Găboreanu Cornel
7. Veleșcu Ema-Maria
8. Roșu Giulia-Cristiana
9. Ursu Tatiana
10. Brumă Liliana
11. Manole Cristina
12. Ciorăscu Vasilică
13. Muraru Daniela

Partidul Ecologist Român
Senat
1. Mucenica Neculai
2. Toșa Gabriela
3. Irimia Oprea
4. Zuld Claudiu
5. Fâșie Liliana
6. Măricuța Elena
Camera Deputaților
1. Ungureanu Irina
2. Zaharia Lăcrămioara-Gabriela
3. Lusighian Adrian Remus
4. Lupu Mariana
5. Hadîmbu Dragoș-Andrei
6. Lungu Mădălina-Vasilica
7. Ilie Irina
8. Răilianu Gabriel
9. Bârzu Maria
10. Păcuraru Florinela
11. Ungureanu Alina-Elena
12. Drăgan Cătălin-Constantin
13. Mancaș Ana-Maria

Partidul Socialist Român
Senat
1. Hotea Laurențiu
2. Alexa Constantin
3. Mocanu Daniela
4. Bugălă Alina-Paula
5. David Costinel
6. Gașpar Gheorghe
Camera Deputaților
1. Hanganu Petru
2. Cojan Petru
3. Jaleriu Mariana-Simona
4. Iordache Petre
5. Alexa Maria
6. Bejenaru Vasile
7. Alexa Vasile Bacău
8. Rusu Florentina
9. Alexa Ștefan
10. Iosub Vasile
11. Mocanu Costel
12. Vîrbănescu Cristina-Andreea
13. Căpățână Andreea Elena

Partidul Romilor Democrați
Senat
1. Olteanu-Ursachi Iulian
Camera Deputaților
1. Tănase Dorel
2. Rădoi Tudorel
3. Tulceanu Maria
4. Gavrilii Constantin
Candidați independenți
Camera Deputaților
1. Șova Sorin Bacău
2. Curelea Ioan-Cosmin

Sursa
alegeriparlamentare2016.ro, stirileprotv.ro