CAR Buhusi isi alege noi lideri

Postat de Buhusi la Mie, 06/05/2015 - 13:36
CAR Buhusi
Tags

Sâmbata, CAR Pensionari Buhusi isi alege noul presedinte, dar si noul Comitet de Directie, format din cinci consilieri. Probabil ca pentru urbea buhuseana este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, daca avem in vedere ca aceasta institutie are 18 filiale si peste 25 000 de membri.

Dupa 13 ani, Neculai Vaman, actualul presedinte, renunta sa mai candideze. Cu siguranta, va fi aplaudat, pentru ca in acest rastimp a contribuit foarte mult la dezvoltarea/consolidarea bazei materiale, a structurii institutiei.

Disputa pentru ocuparea fotoliului de manager este foarte interesanta. Candideaza pentru aceasta functie ( in ordine alfabetica), Gheorghe Beleuz, Ion Nistor, Petruta Radu, pensionari. Gheorghe Beleuz aduce in prim-plan si autoritatea sa ca profesor de matematica la liceul buhusean, unde a primit aplauzele comunitatii. Ion Nistor, jurist, mizeaza, intre altele, si pe experienta pe care a avut-o, ani de zile, ca secretar al Consiliului Local.

Petruta Radu mizeaza si pe competentele pe care si le-a apropiat ca referent contabil la spitalul buhusean. Acum, toti candidatii sunt consilieri. Pregatirea alegerilor a avut si momente foarte tensionate.

Disputa votul secret versus votul deschis a fost câstigata de adeptii votului secret. La vot vor participa 135 de delegati din cele 18 filiale. Numarul delegatilor din Buhusi va fi de doar 35. Asadar, filialele, care au un numar mai mare de membri, vor decide practic noua componenta manageriala a colosului cearist buhusean.

Statutul C.A.R. Pensionari Buhusi are, spun multi, si prevederi discriminatorii. De pilda, nu poti candida pentru functia de presedinte, daca nu faci parte din Comitetul de Directie (care are doar cinci membri) sau daca nu esti presedinte in exercitiu.

Este interesant de vazut daca viitorul Comitet de Directie si presedintele vor propune schimbarea statutului din aceasta perspectiva sau vor continua sa accepte ideea ca doar sase dintre cei peste 22 000 de membri pot ocupa functiile de conducere. Si mai este interesant de observat daca accentele/pasiunile care au dat uneori in clocot prin culisele ultimei perioade nu se vor revarsa peste tarmurile democratiei la alegerile de sâmbata.

Autor: Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro