Catalin, teribilistul profunzimilor intelectuale

Postat de Buhusi la Lun, 02/03/2015 - 09:11
 Catalin-Constantin Bitire

Aparent, Catalin-Constantin Bitire (foto) n-are nimic din teribilismul specific adolescentei. Sobru, rezervat, responsabil, cu un simt englezesc al umorului, el are insa teribilismul profunzimilor intelectuale. Anul trecut a cucerit aplauze la olimpiada de Informatica.

Trudeste creativ in activitati extracurriculare, precum proiectul international Comenius, criticArt, Young Artists in Emergency, a oferit viata site-ului liceului sau, ofera esenta, alaturi de colegii sai, site-ului proiectului Comenius, in care sunt antrenati liceeni si profesori din Austria, Germania, Spania, Grecia, Turcia, Italia si România (Colegiul ,,Ion Borcea” Buhusi).

Surprinzator pentru unii, dar nu si pentru prof. Stefana- Andreea Cojocaru si colegii lui, Catalin-Constantin Bitire – elev in clasa a XI-a, matematica-informatica, intensiv informatica, la Colegiul ,,Ion Borcea” Buhusi – a cucerit recent laurii olimpiadei judetene, la limba engleza. Zice prof. coordonator Stefana- Andreea Cojocaru: „Dupa ce s-a calificat la faza judeteana a olimpiadei de limba engleza, Catalin a obtinut un punctaj uluitor de 95 de puncte la proba scrisa (Writing), singurul cu acest punctaj la clasa a XI-a, in judet. A participat la proba de baraj, unde a obtinut 85 de puncte la Listening si 100 de puncte la Speaking. Cu un scor final de 93,33, Catalin s-a calificat la faza nationala a olimpiadei, care va fi gazduita, pe 6 aprilie, la Brasov”.

Catalin continua fericit participarea unor liceeni buhuseni la olimpiadele nationale, concursuri de la care s-au intors uneori si cu lauri nationali. Am vrut sa-l intreb pe Catalin cum comenteaza noua, minunata sa isprava adolescentina, dar am renuntat. Il cunosc foarte bine si am anticipat raspunsul sau: ,,E ceva normal”. Raspunsul unui om care n-a cautat niciodata larma aplauzelor. Tace si face. Dar locuieste mereu in imperiul esentelor stiintifice si morale. Oameni ca el depun marturie pentru adevaratul teribilism al adolescentei.
Ion Fercu
sursa: desteptarea.ro