CERT, o şansă pentru tine! - Primul proiect de infrastructură pentru tineret şi voluntariat din localitatea Buhuşi, judeţul Bacău

Postat de Buhusi la Vin, 05/06/2015 - 08:50
Tags

,,Porţi deschise”- Deschiderea oficială a CENTRULUI DE RESURSE PENTRU TINERET(CERT)
CERT, o şansă pentru tine! - Primul proiect de infrastructură pentru tineret şi voluntariat din localitatea Buhuşi, judeţul Bacău;
Prima Retea de tineret- CERT - Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli - mijloc de extindere a colaborărilor şi schimbului de experienţă la nivel regional şi naţional.
Asociaţia ,,EXISTǍ O ŞANSǍ” anunţă conferinţa de lansare a proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” care va avea loc în data de 6 iunie 2015 începand cu orele 11.00 la sediul Asociaţiei ,,EXISTǍ O ŞANSǍ” din str. Tineretului, Bl. 24 (I) parter (hol Cinematograf Victoria). Lucrǎrile conferinţei se vor desfǎşura începând cu ora 11.30, după slujba de sfinţire a Centrului de Resurse pentru Tineret.
Proiectul are o valoare de 38, 864 EUR este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Programului Fondul ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea Capacității ONG-urilor, Rețele și coaliții.
Obiectivul general al proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” vizează consolidarea bazei de voluntari ai Asociaţiei ,,EXISTǍ O ŞANSǍ” şi încurajarea participării tinerilor la iniţierea şi dezvoltarea politicilor publice locale de tineret.
Astfel, pe perioada celor 12 luni de finanţare a proiectului, se urmăreşte creşterea gradului de implicare a tinerilor în comunitate prin atingerea următoarelor obiective specifice:
O1: Infiinţarea Centrului de Resurse pentru Tineret –CERT, în oraşul Buhuşi din judeţul Bacău - structură sustenabilă pentru dezvoltarea iniţiativelor menite să faciliteze cetăţenia activă şi implicarea responsabilă a tinerilor în viaţa comunităţii- ca raspuns la lipsa alternativelor de implicare a tinerilor şi spaţiilor adecvate petrecerii timpului liber.
O2: Dezvoltarea unui numar de 10 iniţiative menite să faciliteze asumarea unui rol activ al tinerilor în viaţa publică din oraşul Buhuşi, cu participarea directă a unui numar de 30 de voluntari, 100 de copii şi tineri (ateliere tematice , sesiuni de dezbateri , foscus grupuri, sondaj de opinie, spectacol de traditii , campanie de advocacy, întalniri cu decidenţii, cursuri de formare, vizite la centre de voluntariat din Iaşi şi Cluj).
Proiectul creşte numărul oportunităţilor de implicare a tinerilor şi creează cadrul de dezvoltare de coaliţii şi parteneriate pentru înfiinţarea reţelei CERT - Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli - mijloc de extindere a colaborărilor şi schimbului de experienţă la nivel regional şi naţional, într-o primă etapă şi, ulterior, la nivel internaţional.
Pentru detalii si informatii suplimentare:

Asociaţia ,, EXISTǍ O ŞANSǍ”
Telefon: 0744260370
E-mail: contact@existaosansa.ro
Web: www.existaosansa.ro.