«Dispărutul», așteptat să apară! Afaceristul Mihail Lupu se ascunde la o mănăstire din județul Neamț

Postat de Buhusi la Vin, 29/05/2015 - 12:26
Mihail Lupu
Tags

Milioane de euro, un afacerist dispărut - dar localizat rapid la o mănăstire - şi o firmă dată pe gratis partenerilor. Câteva din ingredientele unui caz încâlcit al poliţiştilor băcăuani. Ei trebuie să desluşească o misterioasă poveste, în care rolul principal îl joacă un onorabil om de afaceri din Buhuşi.

Mihail Lupu ar fi transmis că se întoarce acasă în weekend
Firma Viva Feed SRL, preluată pe nimic, este în centrul poveștii. Ieri nu era nimeni prin preajmă, iar porțile erau încuiate
Carmen Lupu, fosta soție a lui Lupu

Primul episod al telenovelei băcăuane s-a consumat pe 25 mai, când Carmen Lupu a reclamat la IPJ Bacău că fostul ei soţ, Mihail Lupu, nu a mai dat nici un semn de viaţă de vreo 10 zile. Femeia, deosebit de speriată, le-a povestit poliţiştilor de o afacere încheiată în miez de noapte, între fostul său partener de viaţă şi asociaţii acestuia în firma Viva Feed SRL, dar şi de o posibilă răpire căreia acesta i-ar fi putut cădea victimă.

Prea multe detalii despre acea tranzacţie nu a putut să ofere, însă cu toate că sunt divorţaţi oficial de câteva luni, Carmen s-a arătat îngrijorată că tatăl copiilor ei nu-şi mai sunase băiatul şi fetiţa de mai bine de o săptămână.

“În acest moment se fac cercetări pentru depistarea persoanei şi pentru stabilirea împrejurărilor în care aceasta a părăsit locuinţa”, ne-a declarat inspector- principal Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.
Viu şi nevătămat, dar speriat

Judiciariştii au pornit pe urmele acestor firave informaţii şi, spun sursele noastre, folosind date obţinute prin procedee tehnice de depistare şi interceptare a telefoanelor mobile, au ajuns la concluzia că omul de afaceri este viu şi nevătămat.

“La scurt timp de la declararea dispariţiei, am obţinut dovada că persoana căutată de noi este în viaţă şi, mai mult, chiar ţinea legătura cu unul dintre apropiaţii familiei. De pe telefonul persoanei date dispărute a fost contactat un personaj al cărui telefon era sub puterea unui mandat de supraveghere tehnică”, ne-au dezvăluit surse judiciare.
Şi-a dat firma pe nimic

Punând cap la cap declaraţiile rudelor omului de afaceri, poliţiştilor li s-a conturat imaginea unei afaceri cu cântec, în urma căreia, din motive neştiute, Mihail Lupu le-ar fi cedat gratuit părţile sociale deţinute în firmă celorlalţi trei acţionari, şi nu a vreunei răpiri, aşa cum se credea iniţial.

Tranzacţia de la miezul nopţii pare să fie, conform unor surse apropiate anchetei, şi motivul pentru care Lupu ar fi căzut în depresie şi s-ar fi refugiat la mănăstire, după cum ne-a declarat şi Bogdan, fratele său.
Se reculege la mănăstire

“Fratele meu e undeva la o mănăstire în zona Neamţ, la unul dintre cei doi duhovnici ai lui. E sănătos, dar într- o stare de depresie. Ne-a rugat să-i respectăm intimitatea şi să-l lăsăm să coboare de acolo pentru a lămuri situaţia”, a declarat, pentru Libertatea, Bogdan Lupu (37 de ani), fratele lui Mihail.

El a mai spus că nu a vorbit personal cu el, ci prin duhovnicul lui. “E vorba de contracte care nu au fost înţelese, e vorba de milioane de euro”, a mai spus fratele afaceristului dispărut.
Femeia, mărul discordiei

Nu numai în ancheta poliţiei apar date care conturează ideea că firma Viva Feed ar fi fost motiv de tensiuni între Mihail Lupu şi asociaţii săi. Surse apropiate familiei ne-au dezvăluit că înainte de cedarea firmei, Carmen Lupu, fosta soţie a lui Lupu, ar fi fost înscăunată la conducerea altei societăţi, Bio Feed SRL, aflată sub “umbrela” Viva Feed.

Pentru că înainte de această mişcare Lupu se înţelesese deja cu partenerii săi cu privire la condiţiile tranzacţiei, iar aceasta cuprindea şi Bio Feed, noul acţionar majoritar, Mihael Aconstantinesei, i-ar fi reproşat omului de afaceri, pe un ton nu tocmai prietenos, că ar fi încercat să-l înşele scoţând anumite bunuri din lista celor negociate la vânzare.
Multe întrebări fără răspuns

Fosta parteneră de viaţă a omului de afaceri nu înţelege de ce acesta ar fi acceptat să le cedeze fima celorlalţi asociaţi.

“Este o situaţie mai grea, care la sfârşitul acestei săptămâni se va rezolva. Documentele vor fi anulate, de fapt, sunt nule de drept. Am auzit şi eu multe poveşti despre fostul meu soţ. Ba că e la mănăstire, ba că e la închisoare, nu ştiu ce să vă spun. Aştept ca în câteva zile, situaţia să se rezolve”, ne-a spus Carmen, fosta parteneră de viaţă a lui Mihail. Oricum ar fi, fosta soţie a lui Lupu a lăsat să se înţeleagă, inclusiv în faţa anchetatorilor, faptul că dispariţia soţului ei vine ca urmare a presiunilor partenerilor, lucru neconfirmat încă de poliştişti.

sursa: libertatea.ro