Doua buhusence ne promoveaza imaginea in Japonia

Postat de Buhusi la Joi, 11/08/2016 - 13:15
Doua buhusence ne promoveaza imaginea in Japonia

Prof. Oana Siclovan, buhuseanca, lider al ONG-ului bucurestean Asociatia ,,Liber la Educatie, Cultura si Sport”, a fost recent in Japonia, unde, in parteneriat cu Ambasada tarii noastre, a derulat un proiect de promovare a României.

Nu mica i-a fost surpriza atunci când s-a intâlnit, in acest context, cu o românca, Daniela Uchiyama, stabilita in Japonia de vreo 20 de ani. ,,Am realizat ca Daniela s-a nascut la Buhusi, in familia Corduneanu. A locuit zece ani si in Onesti. Casatorindu-se cu un japonez, s-a stabilit in Japonia, unde promoveaza România, prin toate mijloacele posibile.

Este sustinatoarea sportului traditional românesc, oina. Am legat o prietenie minunata. Cooperam pentru a pune bazele unor parteneriate cu institutii nipone, ma ajuta sa invat japoneza. Am stabilit deja parteneriate româno-nipone in domeniile educatiei si sportului, astfel incât sa beneficieze câti mai multi copii si tineri români de proiectele Asociatiei ‘Liber la Educatie, Cultura si Sport’” , ne-a spus prof. Oana Siclovan.

ONG -ul ,,Liber la Educatie, Cultura si Sport” a desfasurat in anii precedenti actiuni pentru buhuseni, prin amenajarea unor spatii de joaca, plantarea a zeci de copaci, donarea de materiale didactice si jucarii pentru gradinite si implicarea liceenilor buhuseni in proiecte cultural-educative internationale. Este de asteptat ca parteneriatele româno-nipone sa fie reflectate si in diverse activitati care vor fi gazduite de buhuseni.

Sursa
desteptarea.ro