Două fetițe gemene din Buhuși, depistate la frontieră ascunse sub o pătură într-un microbuz

Postat de Buhusi la Mie, 01/07/2015 - 09:07

Politistii de frontieră bihoreni au descoperit într-un microbuz, în compartimentul destinat bagajelor, sub o pătură, doua fetițe gemene, din Buhuși, județul Bacău, în vârstă de patru ani, care fuseseră ascunse de mama lor, cu intenția să le treacă ilegal frontiera româno-maghiară, pentru a ajunge în Germania.

Marți, 30 iunie, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș județul Bihor, s-a prezentat pentru a ieși din țară Eugen B., în vârsta de 38 ani, din Buhuși, Bacău, care conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au descoperit două fetițe gemene, în vârstă de 4 ani, ascunse în compartimentul destinat bagajelor, sub o pătură. Imediat, s-au demarat cercetările, ocazie cu care s-a stabilit faptul că în microbuz se afla mama celor două fetițe, Vasilica B., în vârstă de 38 ani, din Buhuși, județul Bacău. Ea a declarat că a recurs la această metodă cu ajutorul șoferului, pentru că nu deține documente de identitate românești pentru gemene, acestea fiind născute în Italia.

Totodată, soferul microbuzului a declarat că a fost contactat de mama fetițelor, care l-a rugat să o transporte cu minorele până în Germania, unde aceasta lucrează. Împreună cu femeia a stabilit modalitatea de a scoate din țară cele două minore, cunoscând faptul că gemenele nu posedă acte de identitate eliberate de autoritățile române.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit atât mamei cât și șoferului acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Sursa
zdbc.ro