Festivalul muzical “Mihai Drimbe” a ajuns la a XVIII-a editie. Pentru vremurile de restriste culturala pe care le traim, faptul ca aceasta manifestare interjudeteana supravietuieste frumos este o exceptie de la regula mioritica. Meritul continuitatii ii revine prof. Petru Botezatu, presedintele asociatiei Renasterea Buhusi, dar si autoritatilor si unor oameni de afaceri buhuseni.
Capitalul de calitate al festivalului a fost acumulat si prin investitia de simpatie/participare a unor performeri ai domeniului, precum prof. Vintila Dabija, prof.Mitica Pricopie, prof. Nicolae Popa sau prof. Gheorghe Popa, care gestioneaza activitatea unor formatii care au uimit Europa. Manifestarile acestei ultime editii au debutat in ziua de 23 mai si au continuat in zilele de 8 si 9 iunie, la Casa de Cultura Buhusi.
La festival au participat: corul scolii ,,Al. I. Cuza” Bacau; ansamblul folcloric “Privighetorile Zeletinului” Podu Turcului; formatia de dansuri populare, solistii vocali si instrumentisti ai Colegiului National “Ferdinand I” Bacau; corul “Ciripel” si ansamblul “Alunelul” din Oituz; solisti vocali ai Colegiului “Henri Coanda”; ansamblul folcloric “Mugurasul” din Saucesti; formatia de dans modern, dar si solisti din Luizi Calugara; ansamblul folcloric “Doruletul” din Sascut Sat; formatii ale scolilor “George Bacovia” si “Al. Safran” Bacau.
Fireste, n-au lipsit de pe scena nici formatii artistice ale institutiilor de invatamânt din Buhusi: Clubul Elevilor, Colegiul “Ion Borcea”, scolile “Stefan cel Mare” si “Mihai Eminescu”. Spectatorii i-au aplaudat si pe profesorii care au coordonat formatiile: Vintila Dabija, Nicolae Popa, Laura Gavriluta, Gheorghe Oprea, Mariana Gazi, Simona Bolfa, Marian Ilief, Alexandra Galbeaza, Mariana Barcan, Ion Ferent, Simona Gârmaci.
Ion Fercu
sursa: desteptarea.ro