Fieful P.S.D. a rezistat

Postat de Buhusi la Mar, 07/06/2016 - 00:38
Fieful P.S.D. a rezistat

Traditia a fost respectata: PSD a câstigat alegerile la Buhusi, cu 39,9%. Ing. Vasile Zaharia (foto) este noul primar. Respectul fata de traditie nu a fost insa…zdrobitor, ca in ultimii 16 ani, când P.S.D. a dominat autoritar Consiliul Local.

Cu 8 consilieri, PSD va trebui sa gaseasca aliante in P.N.L. (6 consilieri), A.L.D.E. (3) sau M10 (2). Ieri la prânz, exista înca incertitudinea unui loc de consilier, care era disputat de P.S.D. si A.L.D.E.

Va fi interesant jocul aliantelor, intrucât, cel putin teoretic, P.N.L. si M10 sunt, de dreapta, ALDE de centru-dreapta. Cine va fi viceprimar? Cine va fi administrator public, daca postul va fi pastrat in organigrama? Probabil ca dezlegarea acestor enigme va clarifica aliantele, daca PSD va acorda aceste fotolii altor partide.

Alegerile au consemnat si alte accente interesante. A intrat un nou partid in Consiliul Local: M10, gratie discursului liderului, ing. dr. Daniel Rezmires.

Cele mai agresive discursuri electorale, ale PNTCD si PMP, au primit un categoric vot de blam.

La primari, liderul PNTCD, Sandu Pobereznic, a fost ultimul in preferintele buhusenilor, cu 3, 824 la suta, urmat de Vasile Acatrinei (PMP), care a obtinut 4,05 la suta. PNTCD si PMP s-au aflat la subsolul preferintelor si in disputa pentru fotoliile de consilieri, obtinând doar 4,23% din voturi, respectiv 4,65%. Nici macar pomana redistribuirii voturilor nu le-a oferit nimic.

Mizerii, tutun, victorie zdrobitoare

La Blagesti, Laurentiu Munteanu (PSD) si-a spulberat din nou adversarii, obtinând al patrulea mandat, cu un procent de 72 %. PSD a obtinut 11 locuri din 15, in Consiliul Local.

,,A fost o campanie electorala grea, cu multe mizerii pe care unii le-au aruncat in spatiul public. Dupa o pauza de trei ani am inceput sa fumez. Dar acum sunt linistit. Am lasat iar tigara”, ne-a spus primarul Laurentiu Munteanu.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro