Furtul plăcuţelor de înmatriculare, noua pasiune in Buhusi

Postat de Buhusi la Lun, 26/10/2015 - 09:33

In ultima perioada tot mai multi buhuseni se plang ca au ramas fara numere de inmatriculare.

CE TREBUIE SA FACEM?

Fiti precauti, daca observati ca ati ramas fara numerele de la masina. Cel mai bine ar fi sa anuntati imediat politia.

CE FAC HOTII CU NUMERELE DE INMATRICULARE?

Hotii monteaza placutele furate pe alte masini si astfel dau loviturile "sub acoperire". Cel mai adesea isi fac plinul la benzinarie si nu platesc, dar sunt cativa care sparg case sau magazine.

Scenariul surprins de camerele de supraveghere pare tras la indigo. In imagini se vede cum o masina cu numere furate intra intr-o benzinarie. O persoana coboara si face plinul.

Apoi, brusc, autoturismul dispare fara ca nimeni sa plateasca. Zilnic, benzinariile pierd mii de lei din astfel de lovituri. E adevarat ca hotii prefera placutele de inmatriculare straine dar, la nevoie, sunt bune si cele romanesti.

"Acum intra o masina in statie, se da o persoana jos din spate pentru a alimenta. Numere de Germania, probabil numere false. Alimenteaza, face plinul, dupa ce alimenteaza va pleca. Sunt trei variante, numerele pe care nu le putem identifica neavand o baza de date, numere furate noaptea de la masini din parcari sau fara numere" povesteste angajatul unei benzinarii.

In urma cu cateva zile Ionut s-a trezit, in parcare, ca nu mai are numere la masina. Initial, a crezut ca este vorba despre o farsa facuta de prieteni insa cand si-a dat seama ca nu este asa, a sunat la politie.

"Se pot folosi la tot felul de infractiuni unde se foloseste o masina. Am avut grupuri de infractori care dupa ce au furat placutele de pe un anumit autoturism, au comis furturi atat in benzinarii din Timisoara cat si din Arad si alte localitati".

Pana cand infractorii sunt prinsi, cu paguba raman atat proprietarii benzinariilor sau ai caselor jefuite dar si posesorii autoturismelor care sunt nevoiti sa-si faca alte numere de inmatriculare.