Hot de cirese bagat in spital de proprietarul copacului

Postat de Buhusi la Joi, 25/06/2015 - 09:05

Un cires taiat cu drujba de hoti a provocat un scandal monstru la BuhusI, finalizat cu internari in spital, batai sI dosare penale.

Buhuseanul Marin Constantin are in gradina un cires; mândru si roditor. Zece ani, M.C. a muncit in Occidentul prosper. Vreme in care ciresul a tot fost vandalizat. Acum, M.C., intrucât prosperitatea occidentala ofteaza, a sosit acasa.

In recenta duminica, vandalii si-au facut iar datoria. Luni, M.C. a gasit o parte din cires taiata cu drujba. A zis of. Tot luni, spre seara, a zarit in preajma a ceea ce a mai ramas din cires patru personaje din Orbic-Buhusi. A plecat, impreuna cu fratele sau, catre personajele de lânga cires. Intreprindere riscanta. Unul dintre cele trei personaje de lânga cires avea in mâna un topor care nu avea sentimente prietenesti.

Când cei doi s-au apropiat, revendicându-si statutul de proprietari, cei trei, impreuna cu toporul, au luat-o la fuga. A ramas in ciresul plin de roade doar I.S., un minor pofticios si indraznet. Când titularii ciresului s-au apropiat, pofticiosul indraznet, sesizând pericolul unei confruntari de 2 la 1, a strigat clasic: ,,Ajutor!”

Urechile fugarilor amici au ramas surde. Curajul pofticiosului n-a murit, din câte ne-a marturisit M.C. Inarmat cu un par voinicos, coborât din cires, I.S. a pus in opera strategia retragerii prin lovirea zdravana a proprietarilor de cires. Care proprietari, spune M.C., s-au aparat. Strategia de aparare a produs deranj in corpul pofticios al lui I.S.

Niste piese din dantura si alte parti ale organismului au fost deranjate, pofticiosul catarator ajungând, potrivit unor surse politiste, in atentia reparatorie a medicilor urgentisti de la Bacau. Proprietarii l-au rugat pe pofticiosul avariat, cu ajutorul unei sfori care a fost pusa la dispozitie de o vecina, sa-i astepte pe polititistii care fusesera anuntati de hold-up-ul ciresar. Convins si de sfoara, pofticiosul, pamântean minor, a acceptat.

Politistii l-au condus la sediul lor, vreme in care M.C. a filmat toata povestea de pe traseu, dar politistii au interzis filmarile pe platoul numit sediul Politiei, chiar când actiunea ajunsese la o cota care ar fi cucerit un potential rating major.

Aici si acum, zice tânarul M.C. , au sosit vreo zece ajutoare galagioase ale pofticiosului avariat I.S., care l-ar fi agresat pe el chiar sub ochii politistilor si jandarmilor. Politistii spun ca ajutoarele orbicane galagioase au sosit, ca de obicei, in asemenea cazuri, dar agresiunea, ca deranj fizic, n-a avut loc.

Aceleasi rude, beneficiind de un coeficient fain de multiplicare, ar fi intrat, la vreme de seara, luni, in curtea lui M.C., dotate cu benzina camuflata in stil Molotov. Ar fi intrat in curte sa si in stil Attila, hunul faimos, cu mârtoage nelinistite si arsenalul belicos de rigoare. De teama, M.C. a parasit casa. Locuieste la mama sa, intr-o alta zona.

Iubitor de piese dentare tefere si grijuliu cu vânataile personale, internatul I.S. ar fi fost externat ieri. Unul dintre aparatorii lui firesti nu ne-a spus decât faptul ca acesta este purtator al statutului de minor.

M.C. ne-a declarat ca I.S. l-ar fi amenintat, ieri la prânz, in buricul târgului Buhusi. Politia Buhusi instrumenteaza un dosar in acest caz, asteptând un numar unic de la Parchet. Vedetele sunt pofticiosii. Dar, spun politistii, este posibil ca si posesorul de dinti avariati si zone de trup deranjate sa depuna o plângere.

Mai conteaza de ce/unde a fost avariat? Suntem in România.

M.C. mai zice ca e jale in zona in care locuieste. Jaful multiplu este cotidian. Politistii spun ca fac tot ce pot, zona fiind declarata una de pericol public special.

Povara de politisti. M.C., impreuna cu alti jefuiti, intentioneaza sa anunte Ministerul de Interne despre faptul ca pe acest front al jafului nu se mai poate locui. M.C. se simte neprotejat. Zice ca o durere mare de cot bântuie prin toate institutile românesti care trebuie sa apere securitatea, proprietatea individului.\

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro