A început războiul împotriva ruinelor

Postat de Buhusi la Mie, 07/03/2018 - 00:58
A început războiul împotriva ruinelor

La Buhuși sunt semne că ar fi izbucnit un veritabil război împotriva ruinelor. După ce a fost aprobat proiectul de demolare a celebrului bloc NATO, cunoscut cuibușor de infracțiuni și de epidemii, alte două proiecte, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro (fonduri europene), vor să prindă viață. Vasile Zaharia, primar, ne-a spus că locuințele din piața de jos a orașului, din fața fostei crame, vor fi demolate.

Acolo urmează să fie construite două blocuri de locuințe. Locatarii actualelor imobile vizate de demolare vor primi spații locative pe str. Stadionului (între postul de transformare a energiei electrice și prima casă existentă în zonă). Aici, administrația locală va amplasa module prevăzute cu sufragerie, baie, hol și bucătărie.

Condițiile de locuit vor fi incomparabil mai confortabile decât în vechile imobile. Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea imobilului din centrul orașului, care a găzduit cinematograful „Victoria”. Orizontul de așteptare pentru realizarea acestor proiecte este optimist.

„Ne-am propus să realizăm în imobilul fostului cinematograf un Centru multicultural. Concomitent, vom realiza și o reabilitare a străzii Mihai Viteazul, care va avea și o pistă pentru bicicliști, precum și parcul dendrologic, unde vor fi amenajate noi locuri de joacă”.
Vasile Zaharia, primarul orașului Buhuși

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro