Liceul buhusean va organiza cursuri gimnaziale

Postat de Buhusi la Mar, 10/11/2015 - 10:01
Liceul buhusean va organiza cursuri gimnaziale

Colegiul „Ion Borcea” Buhusi va avea, incepând de anul scolar viitor, conform cu H.G. nr. 18/2013 si Ordinului de ministru nr. 4193/8-VI-2015, dreptul de a organiza cursuri gimnaziale, nivel 1(clasa a V-a, pentru inceput). Fireste, aceasta autorizare de functionare va trebui aprobata, prin planul de scolarizare, si de I.S.J. Bacau.

Autorizarea de functionare amintita a fost obtinuta in urma evaluarii pe care A.R.A.C.I.P. a realizat-o la institutia liceala buhuseana. A.R.A.C.I.P. a concluzionat, acordând calificative foarte bune, faptul ca baza didactico-materiala, calitatea personalului didactic si demersul managerial sunt premise certe pentru obtinerea unor rezultate foarte bune si la nivel gimnazial.

Conducerea institutiei ne-a precizat ca, de fapt, se revine la organizarea cursurilor gimnaziale. Multa vreme, liceul buhusean a gestionat fericit aceste cursuri. In plus, initiativa reluarii acestor cursuri vizeaza sporirea concurentei, intr-un mediu, precum cel al invatamântului buhusean, cunoscut prin calitatea discursului didactic. Principalii câstigatori ai acestei acestei initiative vor fi parintii si elevii.

Autor: Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro