Mama Omida e nimic! Cazul ”Demeco” sau cum a anticipat Academia Cațavencu incendiul devastator de la Buhuși

Postat de Buhusi la Lun, 21/09/2015 - 10:14
incendiu stofe buhusi

De astăzi, în ediția print a celei mai vechi reviste de satiră, investigație și atitudine, Academia Cațavencu, puteți citi un material ce dezvăluie modul în care, prin țară, mafia deșeurilor periculoase este protejată de Garda de Mediu. Mai exact, la Prahova, de către dinozaurul PSD din fruntea acestei instituții, barosanul Florin Diaconu. Noi zicem în print cam așa: ”Numit în funcție la data de 20 mai 2013 de către ordinarul (obișnuitul adică) VVPonta, Florin Diaconu este parte din falanga PSD Prahova condusă de căpetenia Sebastian Ghiță. În calitate de șef al GM Prahova, Diaconu a supervizat și protejat afacerile urât mirositoare din spatele firmelor Vitalia, Demeco sau Gentoil, afaceri la care ne vom referi în curând. Imediat după numire Diaconu a organizat o epurare în masa, înlăturând din funcții comisarii care deranjau afacerile protejate din domeniul deșeurilor. Operațiunea s-a soldat cu procese pierdute în serie de GNM și cu plăți compensatorii pentru disponibilizați, plătite din buget.”

Nici nu s-a uscat bine cerneala tipografică pe articolul nostru că viața s-a și grăbit să ne confirme. Duminică, 21 septembrie, în jurul orei 13.00, la Buhuși a izbucnit un incendiu devastator în incinta unei hale aparținând firmei Demeco SRL. Firma operează în domeniul colectării și neutralizării deșeurilor periculoase și este parte a unui grup de firme aflat sub protecția Gărzii Naționale de Mediu. Incendiul a fost localizat și stins după 4 ore cu ajutorul a 13 autospeciale de pompieri. Numele firmei care se face vinovată de dezastrul de la Buhuși nu apare în nicio relatare a presei centrale. Mai mult, se acreditează subtil ideea că incendiul este datorat autoaprinderii unui butoi care conținea combustibil. I-auzi brâul, colectiviștii iau grâul!

Cum mama dracului se face că astfel de incendii au loc taman in curtea băieților deștepți și protejați, grupați în așa numita mafie a deșeurilor periculoase? Cum au fost autorizate și cum sunt controlate astfel de incinte? Cum poți să scapi ușor și fără costuri de deșeurile periculoase altfel decât printr-un incendiu din acesta ”surprinzător”?

Cu puțină bună – credință, consecințele protecției și golăniile ar putea ieși la iveală. Ori, cel mai probabil, concediile pe care patronul firmei Demeco, Daniel Botez, și șeful GNM, Florin Diaconu, le fac prin Italia vor determina o anchetă superficială cu o concluzie simplă: soarta! Iar localnicii din Buhuși vor trebui să apeleze la coșar pentru a-și curăța cușurile respiratorii de otrăvurile ce i-au îmbogățit pe reciclatorii de la Demeco. Să nu ziceți că nu v-am spus!

Sursa
academiacatavencu.info