,,Martzobossul de Aur”, adjudecat de catre turci si buhuseni

Postat de Buhusi la Mie, 03/06/2015 - 09:00
Martzobossul de Au

Martzobossul este mascota liceenilor buhuseni. Cu ajutorul acestui boss al planetei Marte, liceenii au reusit sa-si construiasca o moderna sala de sport. Apoi, Martzobossul a devenit un adevarat simbol care a patronat opt editii ale Concursului National al Filmului de Comedie pentru Liceeni, unic in lume.

Concursul, organizat in parteneriat cu I.S.J. si C.C.D. ,,Grigore Tabacaru” Bacau, cu asocialtiile Prolyceum si Renasterea, a capatat in acest an statut international, intrucât printre competitori s-au numarat si liceeni turci.

Intr-o interesantă festivitate de gala, au fost premiate cele mai bune filme ,,Bună, Laura!” si ,,Flying to the Moon… and falling back” au cucerit, intr-o disputa care a pus pe jar opiniile juriului, marele premiu, ,,Martzobossul de Aur”. Este pentru prima oara când laurii sunt astfel impartiti. ,,Bună, Laura!”, film realizat sub coordonarea prof. Stefan Zaharia, de la Palatal Copiilor, a prof. dr. documentarist Anisoara Ionascu si a bibliotecarei Mihaela Corbu, a incântat prin scenariu si jocul actorilor Andrei-Dan Mares, Robert Zachman, Raluca Ionescu, Diana Buric, Ana Paduraru, Matei Mariuta, Bianca Diaconu, Cosmin Postolache, Bogdan Gorea, Ana Maria Anton, Lucian Sava. ,,Flying to the Moon… and falling back”, romanticul film al liceenilor de la „Atatürk Anadolu Lisesi”, Luleburgaz, Turcia, a fost regizat de prof. Inci Ylmaz Simsek. Filmele „Error 402 Tehnology” si ,,Arta conversatiei si tehnologia” si-au adjudecat ,,Martzobossul de Argint”.

Primul a fost realizat de liceeni de la C.N. „Nicolae Titulescu” Pucioasa, jud. Dâmbovita, celalalt de catre adolescentii de la C.T. „Al. I. Cuza” Bârlad, jud. Vaslui. Filmele un ,,Un hacker si doi gradinari” si ,,Meserii de viitor”, ale liceenilor de la C.N. „Vasile Alecsandri” Bacau (coordonatori, prof. Afrodita Timofti, prof. Calina Stroe, prof . Emanuela Oiegar) au obtinut a treia distinctie a concursului, ,,Martzobossul de Argint”. ,,Tehnologia asediază România”, ,,Magia Craciunului”, ,,Satra”, realizate de liceenii de la C.N. „Vasile Alecsandri” Bacau ( regizor, prof. Afrodita Timofti), C.T. ,,Ion Borcea” (coordonatori, prof. Liliana Radovici, prof. Izabela Ioana Danila) si de la C.N. „Samuil Vulcan” Beiuş, jud. Bihor au obtinut mentiunea speciala, ,,Martzobossul de chihlimbar”.

Presedintele juriului, prof. Andreea Stefana Cojocaru, spune:,,A fost editia cea mai reusita. Calitate si concurenta. Unele licee s-au inscris cu trei filme in concurs. Tema concursului, «Tehnologia asalteaza România», a facilitat evaluarea filmelor”.
Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro