Panică în Bacău. Elevii au fost trimişi acasă printr-un mesaj pe Facebook al primarului Cosmin Necula.

Postat de Buhusi la Mie, 12/10/2016 - 12:19
Panică în Bacău. Elevii au fost trimişi acasă printr-un mesaj pe Facebook al primarului Cosmin Necula.

Un mesaj al primarului Cosmin Necula, pe Facebook, a determinat reacţii în lanţ şi producerea unei stări de alertă în întreg municipiul Bacău. Primarul a anunţat că s-a luat decizia ca începând cu ora 11 să fie sistate cursurile din şcoli, pentru ca elevii să nu fie puşi în pericol. La aceeaşi oră au loc concursurile pentru funcţia de manageri ai şcolilor din Bacău.

UPDATE: „In urma deciziei luate de autoritati referitoare la intreruperea cursurilor in unitatile scolare din municipiul Bacau, Administratia Bazinala de Apa Siret anunta faptul ca TOATE CONSTRUCTIILE HIDROTEHNICE DIN ADMINISTRARE SUNT IN STARE DE FUNCTIONARE. Nu exista niciun baraj rupt“, a precizat Georgiana Cernat, responsabil în Departamentul Relatii cu Presa si Secretariat Tehnic al Comitetului de Bazin Siret. Toţi elevii din municipiul Bacău au fost trimişi acasă începând cu ora 11. Măsura bruscă, anunţată de primarul Cosmin Necula, a determinat o stare de panică genealizată în municipiul Bacău. Părinţii s-au văut nevoiţi să-şi ia copii înainte de finalizarea orelor, unii dintre ei învoindu-se de la muncă. Mai mult, în spaţiul public s-a creat zvonul că s-ar fi rupt un baraj sau un dig din zona Dărmăneşti. Informaţia a fost infirmată însă de reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Bacău. „Am discutat şi cu domnul prefect dar şi cu conducerea ISJU Bacău. Nu s-a rupt niciun dig, se fac cercetări să vedem cum s-a creat această panică în oraş“, ne-a declarat viceprimarul Constantin Scripăţ.

Primarul Cosmin Necula a transmis cu puţin timp înainte de ora 11 următorul mesaj: „Pentru a evita orice situaţie cu potenţial de risc pentru copii, vă anunţ că am luat decizia ca începând cu ora 11, toate unităţile de învăţământ din municipiul Bacău să fie evacuate. Toţi copiii pot pleca acasă! Îi rog pe părinţi să îşi ia copiii de la unităţile de învăţământ“, a spus pe Facebook Cosmin Necula. După ce s-a creat haos în municipiul Bacău, primarul Cosmin Necula a transmis un nou mesaj pe Facebook: „Această măsură are un caracter PREVENTIV, nu este o situaţie de criză. Vă rog să nu credeţi în zvonuri sau mesaje panicante. Datorită ploii care continuă să cadă, există riscul ca subsolurile şi curţile şcolilor, să fie inundate. Pentru a evita orice disconfort cauzat copiilor, s-a luat această măsură cu caracter PREVENTIV. Singurele instituţii abilitate să vă dea informaţii corecte în această perioadă aflată sub incidenţa codului portocaliu sunt ISU, Poliţia, Primăria şi Jandarmeria“, afirmă primarul Bacăului.

Citeste mai mult: adev.ro/oexfoh

Sursa
adev.ro/oexfoh