Personalul Judecatoriei Buhusi solicita ministrului Justitiei sa nu desfiinteze instanta

Postat de Buhusi la Mie, 05/02/2014 - 20:33
Judecatoria Buhusi

Intr-un memoriu adresat Ministerului Justitiei, judecatorii si grefierii Judecatoriei Buhusi solicita sa se reanalizeze decizia de desfiintare a acesteea. Autorii memoriului spun ca incarcarea medie cu dosare la Buhusi este peste media nationala.

In memoriu se mai precizeaza si mutarea activitatii la Judecatoria Bacau ar fi neproductiva intrucat instanta bacauana “are si asa un volum foarte mare de activitate si functioneaza intr-o cladire veche, neconsolidata si nerenovata, cu risc seismic ridicat, improprie sub aspectul spatiului si dotarilor materiale, (…) instanta care nu dispune de spatiul fizic necesar preluarii personalului si arhivei Judecatoriei Buhusi, conditii in care nu se poate vorbi despre justitie de calitate”.

Cat despre activitatea personalului Judecatoriei Buhusi, in memoriu se precizeaza ca, la nivelul anului 2012, incarcatura medie de dosare pe judecator a fost de 1.377 dosare, peste media nationala de 1.286 de cauze. Si in ce priveste raportul dintre numarul de judecatori si numarul de locuitori, Judecatoria Buhusi se situeaza peste media nationala cu un judecator la 9.057 de locuitori, fata de media nationala de un judecator la 5.263 de locuitori (respectiv 19 judecatori la 100.000 de locuitori).