POLIȚIȘTII BĂCĂUANI ALĂTURI DE ELEVI ÎN SĂPTĂMÂNA “ȘCOALA ALTFEL”

Postat de Buhusi la Mie, 27/04/2016 - 22:05

În perioada 18-22 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Bacău desfășoară în școlile din județ o serie de activități preventive și de informare, în cadrul Programului “Școala Altfel.

Preșcolari, elevi de gimnaziu sau de liceu, din județul Bacău s-au întâlnit în aceste zile cu polițiștii și au discutat despre siguranța personal, despre siguranța lor pe drumurile publice în calitate de pietoni sau bicicliști despre influențele positive sau negative ale prietenilor.

Astăzi 20 aprilie, elevi de la Şcolala Gimnazială nr.10 Bacău şi de la Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri” Bacău au fost în vizită la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Tot astăzi 10 elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic “Ion Borcea” Buhuși au fost polițiști pentru o zi. Ei au fost repartizați la compartimentele de ordine publică, poliție rutieră și criminalistică.

Polițiștii au simulat comiterea unei infracțiuni de furt prin efracție iar liceenii au parcurs toate etapele cercetării locului faptei, în vederea identificării făptuitorului. La finalul vizitei la Poliția Orașului Buhuși toți cei 10 elevi au promis că vor deveni polițiști.