Primaria buhuseana refuza sa plateasca apa de ploaie

Postat de Buhusi la Mie, 14/01/2015 - 08:46
apa de ploaie buhusi

De aproape doi ani, primăria buhuşeană refuză să achite facturile care vizează serviciul de colectare/reciclare a apei meteo de catre C.R.A.B. Bacau.

In consecinta, C.R.A.B. i-a chemat in instanta pe cei din administratia locala, solicitând plata sumei de 194 894, 26 de lei.

Surse din primaria buhuseană spun ca facturile sunt ,,umflate” serios, nefiind respectate nici macar suprafetele de teren aferente acestui serviciu.

Primarul Ionel Turcea este foarte relaxat: ,,Nu ne sperie acest proces. Voi solicita ca firma C.R.A.B. sa demonstreze tehnic faptul ca a preluat /reciclat apa meteo precizata in facturi. Vrem, intre altele, sa ne fie precizate si consumurile de energie de la statia de epurare, toate cheltuielile cu reciclarea apei meteo. Veti vedea ca nu pot argumenta aceste cheltuieli”. Mai nou, si scolile din oras, care platesc sume uriase pentru acest serviciu, intentioneaza sa nu mai achite facturile care vizeaza colectarea/reciclarea apei meteo.

Cert este ca decizia comunitatii locale de a oferi firmei C.R.A.B. Bacau unele servicii la Buhusi a fost, din multe puncte de vedere, o decizie aiurea.

Foarte multe disfunctionalitati, precum privarea de apa potabila – chiar si câte o saptamana, pe timp de zi – nu erau prezente in vremea vechiului management local.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro