Profesorul Petru Botezatu a predat stafeta ,,Renasterii”

Postat de Buhusi la Lun, 24/11/2014 - 13:03
Petru Botezatu

Asociatia culturala “Renasterea” Buhusi si-a prezentat bilantul. Nu unul oarecare. A trimis gândul si in urma cu 18 ani, atunci când profesorul Petru Botezatu, preluând stafeta manageriala de la prof. Stela Dumitroaia, a devenit presedinte. Unele dintre manifestarile asociatiei au devenit branduri judetene sau nationale, “Renasterea” insasi fiind un brand.

Concursul de limba româna “Mihail Andrei”, festivalul muzical “Mihail Drâmbe”, concursul national al filmului de comedie pentru liceeni, “Martzobossul de Aur”, manifestarile la care au participat personalitati ale vietii literare si stiintifice, incurajarea excelentei si a elaborarii monografiei orasului sunt doar câteva dintre reperele activitatii.

Practic, activitatea culturala a orasului a fost, dupa Revolutie, gestionata de acest O.N.G. si de institutiile de invatamânt. Nota bene, “Renasterea” n-a ascultat glasurile de sirena ale diferitelor orientari politice. “Renasterea” si-a zamislit, la acest bilant, si alte doruri.

Surpriza manifestarii a constituit-o faptul ca prof. Petru Botezatu a renuntat la functia de lider. Dupa 18 ani, a simtit nevoia de a arunca manusa unor alte provocari. A fost ales noul Comitet de Directie.

Prof. Oana Malinici va fi noul presedinte. Colegii i-au oferit prof. Botezatu Petru o diploma de excelenta si un dar de exceptie, stiindu-l colectionar de ceasuri: un ceas elvetian vechi de un secol. Si i-au mai daruit ceva: vorbe de suflet cu privire la excelenta sa morala, la altruismul sau de exceptie, la profesionalismul si spiritul sau civic. Cineva a spus despre domnia sa ca reprezinta o piesa importanta din ,,caseta de valori a comunitatii”.

“Predau stafeta. Sunt sigur ca va fi preluata de colegi care vor aprecia acest moment ca pe un nou si frumos inceput. «Renasterea» are resurse de progres, are in genele sale respectul pentru cultura, pentru valoare, pentru traditie si nou, pentru manifestarea altruismului si spiritului voluntariatului. Voi ramâne alaturi de «Renasterea», nu doar cu sufletul. Ma voi implica si in unele dintre activitatile sale”, a spus prof. Petru Botezatu.
Ion Fercu