Scoala de vara de la Blagesti

Postat de Buhusi la Lun, 04/08/2014 - 08:58

,Scoala de vara de la tara” este un proiect pilot al Asociatiei ,,Liber la Educatie si Sport”, care se va desfasura intre 7 si 14 august, la Scoala Gimnaziala Blagesti.
Proiectul vizeaza prezentarea unui alt tip de scoala, fara note sau calificative, cu actiuni educative non-formale, bazate pe metode inovative, creative, vesele. Acumularea de cunostinte din domeniul literaturii, teatrului, stiintei, se face prin joc.
70 de copii din zona Blagesti vor fi beneficiarii directi ai proiectului. Oana Siclovan, buhuseanca, profesoara in Bucuresti, presedinte al Asociatiei ,,Liber la Educatie si Sport” ne-a spus: ,,Zece cadre didactice vor face cunostinta cu universul unor metode alternative de predare, iar voluntari români din Egipt, Anglia si Italia vor impartasi experientele lor din alte sisteme de invatamânt.
Actorii Teatrului Municipal «Bacovia» vor prezenta copiilor, pe scena, povestea ,,Fata babei si fata mosului”, iar o echipa de la Muzeul de Stiinte Naturale ,,Ion Borcea” din Bacau va gestiona, pentru elevi si cadre didactice, o activitate inedita de observare astronomica, in seara de 12 august”. Vor fi donate carti, reviste si rechizite elevilor care n-au resurse materiale suficiente, dar au dorinta de a descoperi noi perspective cultural educative, de a cunoaste, de a se autodepasi. In proiect, vor fi implicati si liceeni buhuseni.
Ion Fercu

sursa: desteptarea.ro