Spitalul buhusean a pierdut aproape doua miliarde de lei

Postat de Buhusi la Sâm, 19/12/2009 - 19:34

Sectia de Psihiatrie a Spitalului Buhusi urma sa beneficieze de lucrari de izolare termica a peretilor exteriori, de reparatii la sarpanta, anvelitoare si instalatiile sanitare, precum si de reparatii la subsol. Suma alocata era de 168.000 lei. Primele doua licitatii au fost anulate din cauza unor vicii de procedura sau din cauza lipsei unor documente din oferte. La a treia licitatie au concurat, an tandem, S.C. CORETI SERV S.R.L. Buhusi si S.C. SEVRUT CONSTRUCT SRL Racaciuni, precum si S.C. LOGIC CONSTRUCT SRL Bacau. Ultima firma a fost declarata castigatoare. Primele doua firme au sesizat Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.), care a anulat antreaga procedura de atribuire, cu drept de contestatie an zece zile de la comunicare. an esenta, C.N.S.C. asi argumenteaza decizia evidentiind si urmatoarele: firma castigatoare nu a fost prezenta la deschiderea ofertelor oferta castigatorilor nu continea toate documentele necesare ofertantul S.C. LOGIC CONSTRUCT SRL nu detine resursele umane necesare realizarii lucrarilor pretul declarat castigator a fost sub pragul de 85 la suta, fiind neobisnuit de scazut. Ec. Carmen Pahoncea, contabil sef al Spitalului Buhusi, ne-a precizat ca, de fapt, decizia C.N.S.C. a cauzat pierderea resurselor de finantare pentru lucrarile amintite, antrucat nu mai exista timpul necesar pentru derularea unei noi licitatii pe S.E.A.P. Termenul limita pentru finalizarea unei noi proceduri era anceputul lui decembrie. aObligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertelor conform documentatiei de atribuire” (am citat din decizia C.N.S.C.). reprezinta o exigenta careia nu i se mai poate da curs. aNoi precizasem ca lipsa din oferte a unor documente obligatorii va conduce la descalificarea ofertelor. Pentru ca toate firmele aveau cate ceva lipsa din oferte, am consultat Autoritatea Nationala de Reglementare an Domeniul Achizitiilor Publice (ANRMAP) si am anteles ca se poate sa le mai solicitam anca aceste documente. Decizia C.N.S.C. a fost ansa alta”, ne-a mai spus Carmen Pahoncea.
[ad#stire] CORETI SERV SRL si S.C. SEVRUT, convinse de faptul ca au pierdut pe nedrept licitatia, erau constiente ca banii vor fi pierduti de catre spital, dar doi dintre reprezentantii lor ne-au precizat ca demersul acestora nu a mizat pe aefectul capra vecinului”, ci a fost un aexercitiu democratic necesar pentru salubrizarea modului an care sunt organizate uneori licitatiile”, apentru ca prea erau evidentele aspectele de favorizare a firmei LOGIC CONSTRUCT”.
Primarul Ionel Turcea a adaugat: aami pare rau ca s-a ajuns aici. Vor avea de suferit cetatenii orasului, bolnavii. Cred ca este necesar ca fiecare sa-si faca treaba asa cum trebuie”