Spitalul Buhusi a fost acreditat

Postat de Buhusi la Lun, 22/12/2014 - 08:33
Mohanad Toron Buhusi

Spitalul Buhusi a primit raportul de evaluare al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Raportul confirma asteptarile: spitalul buhusean a fost acreditat, fiind, astfel, a doua institutie sanitara publica acreditata din judetul Bacau.
Raportul a evidentiat principalele aspecte constatate in vizita de evaluare din perioada 24-28 noiembrie 2014, amintind si de unele „umbre” ale activitatii (aspecte a financiare, termene de realizare pentru anumite obiective). Pe timpul vizitei de acreditare, personalul, protocoalele/procedurile de lucru, circuitele, vizionarea directa, interviul si traseul pacientului, disponibilitatea echipei manageriale si a comunitatii locale pentru modernizarea bazei materiale au primit aplauzele exigentilor evaluatori nationali.
,,Au fost unii care au afirmat ca nu vom obtine acreditarea. Sustinut de Consiliul Local si de primarul Ionel Turcea, personalul spitalului a demonstrat, prin activitate, ca aceasta acreditare este meritata. Altii au depus chiar si contestatii, au postat opinii denigratoare la adresa institutiei, dar evaluatorii au constatat doar adevarul. Va trebui sa confirmam prin calitatea muncii, prin respectul fata de pacient, aceasta acreditare. Stim ca orice victorie se gestioneaza greu”, ne-a spus managerul spitalului, dr. Mouhannad Toron.
,,Acreditarea este rodul muncii in echipa, al managementului foarte bun, al implicarii noastre totale. Multumesc spitalului pentru responsabilitatea manifestata. Ne vom implica si pentru a imbunatati/remedia unele aspecte ale activitatii. Prin oras, unii, animati de interese personale meschine, ar vrea sa distruga totul, dar n-au nicio sansa”, a adaugat primarul Ionel Turcea.

Ion Fercu