Spitalul Buhusi: O noua specialitate, pe fondul unei minunate aventuri /revolutii pentru calitate

Postat de Buhusi la Vin, 15/07/2016 - 17:02
Spitalul Buhusi: O noua specialitate, pe fondul unei minunate aventuri /revolutii pentru calitate

Recent, spitalul din Buhusi a reusit sa obtina acordul Ministerului Sanatatii pentru aprobarea modificarii si îmbogatirii structurii cu o noua specialitate: îngrijiri paliative, care nu a mai existat de la înfiintarea institutiei, în 1977.

Organizata ca un compartiment de sine statator, la etajul al treilea, cu doua saloane si noua paturi, noua specialitate va avea grupuri sanitare în fiecare salon, aer conditionat, paravane de intimitate pentru fiecare pat, tarkett antibacterian, instalatie de gaze medicinale etc. Urmeaza ca noua structura sa obtina validarea de catre Consiliul Local, autorizarea Directiei de Sanatate Publica Bacau si evaluarea de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau.

Cu sprijinul autoritatilor locale, care continua sa se implice minunat si în activitatile de dotare, compartimentul va fi dotat cu paturi, monitoare de functii vitale, EKG, defibrilator, aparat de sterilizat si dezinfectat plosti, truse de urgenta, aspiratoare de secretii etc, fiind prezenta si speranta ca noua specialitate va fi cuprinsa în contractul-cadru cu CJAS Bacau, pentru 2016.

În ultimii ani, structura spitalului a cunoscut modificari majore prin crearea de specialitati noi, suplimentarea numarului de paturi, implementarea unor strategii noi de abordare a pacientului (conditii hoteliere radical schimbate, modernizarea calitatii serviciilor medicale, proceduri riguroase, calitatea satisfactiei beneficiarului), fiind a doua institutie sanitara acreditata din judet si prima dupa actualele standarde.

Spitalul functioneaza respectând exigentele standarde de acreditare ale A.N.M.C.S si de certificare I.S.O. Astazi, in varii clasamente nationale, inclusiv ale jurnalistilor, aceasta institutie se afla pe locul I, fiind angajata intr-o interesanta aventura / revolutie pentru calitate. Si când te gândesti ca în urma cu putini ani se lupta pentru ca institutia sa nu fie desfiintata!

Dr. Toron Mouhannad, managerul general al spitalului, spune: ,,Vom îmbogati cu noi specialitati structura. Vom continua reabilitarea / modernizarea/dotarea cu aparatura performanta, accesând fonduri europene si de alta natura, nerambursabile. Vom atrage noi medici, vom insista pentru schimbarea mentalitatilor.

Siguranta pacientului este prioritara. Efortul nostru este incurajat si de sprijinul constant al Consiliului Local Buhusi, primarului, al autoritatilor judetene. Primim incurajari/aplauze/certificari grozave si de la institutiile centrale care monitorizeaza modul nostru de abordare si strategia de dezvoltare”. ,,Avem o strategie de dezvoltare clar definita, o viziune si o misiune care, daca vom fi sprijiniti la fel, vor reprezenta garantii ale unei deveniri care va consacra institutia noastra ca fiind una de referinta, aplaudata mai ales de pacient”, adauga ing. Constantin Poiana, manager de calitate.

Ion Fercu

Sursa
desteptarea.ro