Tinerii buhuseni, într-o oaza de provocare europeana

Postat de Buhusi la Lun, 27/01/2014 - 20:43
Tinerii buhuseni

Într-o maniera… occidentala, la Complexul Runc-Buhusi a avut loc diseminarea proiectului „Impreuna in Europa”, gestionat de A.R.D.O.R. Moldova, in perioada august 2013-ianuarie 2014, în cadrul programului „Tineret în actiune”.

Finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Personale, de pe lânga M.E.N, cu resurse de la Comisia Europeana (aproximativ 15.000 euro), proiectul a antrenat 52 de participanti tineri din România si Republica Moldova. Liceenii din Buhusi au avut în acest proiect 14 participanti, dar si patru mentori buhuseni.

Scopul proiectului l-a constituit promovarea cetateniei active a tinerilor, în general, a cetateniei europene, în special, cultivarea solidaritatii si promovarea tolerantei, a întelegerii dintre tinerii din diferite tari, cunoasterea valorilor europene. Tinerii au participat la atractive ateliere de lucru, workshop-uri cu privire la apartenenta la spatiul european si implicarea în viata comunitatilor.

Dezbaterile de strategie, jocurile de rol, metodele moderne (exercitiile ca experiente structurate, excursia de documentare, jocul, prelegerile atractive) au oferit un grad sporit de atractivitate si eficienta.