Tragedie la Buhusi: Doua femei, mama si fiica, au murit intr-un incendiu

Postat de Buhusi la Lun, 18/01/2016 - 13:32
Tragedie la Buhusi

* nenorocirea s-a petrecut in noaptea de duminica spre luni, in orasul Buhusi * casa in care locuiau cele doua a fost cuprinsa de flacari si din pacate vâlvataia a fost observata prea târziu

Incendiul in care si-au gasit sfârsitul cele doua femei, o batrâna de 82 de ani si fiica ei de 59 de ani, a fost observat in jurul orei 2.30. Locatarii din blocul vecin au dat alerta autoritatilor dupa ce au fost treziti de un zgomot puternic si au constatat ca si imobilul lor era plin de fum.

Când au iesit afara au vazut cum casa celor doua ardea ca o torta. „Am auzit o bufnitura puternica si când am iesit am vazut fum gros. A sunat sotul la 112 si au venit patru masini de la pompieri. Flacarile aveau 12 metri inaltime. A fost soba incinsa cu lemne si amândoua sunt carbonizate. S-a dus sotul, a incercat sa le salveze, dar nu s-a putut”, povestea Angela Doroftei, vecina.

„Le-am sunat si pe telefonul fix si pe mobil, dar n-au raspuns, probabil ca erau moarte deja. Am sunat si la 112 . Am deschis poarta si când am intrat ardea cu flacari puternice si nu am putut sa ma apropii. Când au venit pompierii au spart geamurile si a explodat ceva, probabil computerul, dar ele n-au avut nicio sansa”, spunea si Ionica Doroftei, martor. La fata locului au intervenit doua autospeciale de la Detasamentul de Pompieri Bacau si una de la Serviciul Voluntar Buhusi.

Când au ajuns militarii, toata casa era cuprinsa de flacari. Interventia lor a fost una dificila din cauza vântului puternic. Din pacate pentru cele doua femei nu s-a mai putut face nimic. Batrâna a fost gasita moarta in pat iar fiica ei in apropierea usii, iar vecinii cred ca probabil a incercat sa se salveze dar n-a mai putut. Proprietara era bolnava si se deplasa cu greu. Fata ei era profesoara de matematica la liceul din oras, iar cei care o cunosteau aveau numai cuvinte de lauda la adresa ei.

„Nu-mi vine sa cred asa ceva. Erau niste oameni deosebiti. Fata era respectuoasa, era profesoara de atâtia ani. Statea aici cu mama ei, dar nu-mi explic cum de s-a putut intâmpla asa ceva. Probabil au pus mai mult pe foc, cu frigul asta”, spunea si Ani Popa, localnica. Trupurile neinsufletite ale celor doua femei au fost ridicate luni dimineata de Serviciul de Medicina Legala si transportate la Morga pentru ca medicii legisti sa efectueze necropsia si sa stabileasca cauza mortii.

„Incendiul a fost lichidat la ora 4.45, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Buhusi. În urma incendiului, ce a avut drept cauza probabila un cos de fum deteriorat, si-au pierdut viata doua persoane si au ars aproximativ 100 mp acoperis casa de locuit si bunuri din doua camere”.
capitan Andrei Grecu – ofiter relatii publice Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau

Sursa
desteptarea.ro