Transparenta decizionala in administratia publica locala

Postat de Buhusi la Mar, 13/10/2015 - 21:10
Transparenta decizionala in administratia publica locala

Asociația ,,Există o Șansă”, în parteneriat cu Asociația ”Romanian Youth Movement for Democracy” din Bacău, organizează miercuri, 14 octombrie 2015, ora 12:00, în amfiteatrul Colegiului ”Ion Borcea” din Buhuși atelierul tematic „Transparența decizională în administrația publică locală”, avându-l ca invitat pe Marian Dămoc, președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy și manager al proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău.
Sunt așteptați să participe tineri, elevi și cadre didactice, părinți și persoane din comunitatea locală interesate de domeniul transparenței decizionale.
În cadrul atelierului se vor aborda teme precum:
- importanța opiniei publice în adoptarea hotărârilor care influențează viața comunităților locale;
- dezbaterea publică privind aplicarea efectivă a legislației, a procedurilor privind transparența, precum și accesul cetățenilor și al organizațiilor societății civile la informații de interes public;
- participarea activă în cadrul procesului de luare a deciziilor la nivel local.
Tinerii de astăzi sunt liderii de mâine. Ei trebuie să înţeleagă modul în care funcţionează o societate deschisă şi cum pot participa activ la dezvoltarea ei. Este necesar ca aceștia să îşi cunoască drepturile şi să își poată asuma responsabilitatea pentru ei însăşi şi pentru cei din jurul lor.
Proiectul CERT își propune să contribuie la transformarea elevilor noştri din tineri în cetăţeni cu atitudine.
Despre Marian Dămoc
Absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 2010 și al programului de master Teoria și practica guvernării din cadrul SNSPA București în anul 2012, Marian Dămoc activează de cinci ani în domeniul non-guvernamental. Este membru-fondator al RYMD, organizație în care a coordonat mai multe proiecte naționale și internaționale din sfera civică și de tineret. Din mai 2014, este managerul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău, inițiativă ce își propune stimularea societății civile de la nivelul județului.
Atelierul este unul din cele 12 ateliere tematice pe tema cetățeniei active, organizat în cadrul proiectului ,,CERT, o şansă pentru tine - CENTRU DE RESURSE PENTRU TINERET”. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.