Trimis in judecata pentru 7 usi. Incepe procesul fostului sef al Politiei Buhusi

Postat de Buhusi la Joi, 24/09/2015 - 09:17

Dosarul de trafic de influenta al fostului sef interimar al Politiei Buhusi, Mihai T., a ajuns pe rolul Tribunalului si va avea primul termen pe 6 octombrie. Comisarul de politie a fost trimis in judecata in luna mai, in urma unui denunt facut tocmai de cel pe care s-a oferit sa-l ajute.

Potrivit rechizitoriului, la inceputul lui 2013, SC Suport Colect SRL a cerut unui executor judecatoresc executarea silita a unui apartament din Comanesti, ca urmare a nerambursarii unui credit bancar in valoare de 27.800 euro, garantat cu acest imobil. Debitul ajunsese la 31.531 euro, iar apartamentul urma sa fie scos la vânzare.

In aceste conditii, proprietarul, Claudiu S., a incercat sa ia legatura cu executorul pentru a obtine o reesalonare a creditului. Nu a mers direct la el, ci a vorbit cu un prieten care il cunostea pe politistul Mihai T. pentru a-i facilita intrarea la executor. In primavara lui 2013, Mihai T., care il inlocuia atunci pe seful Politiei Buhusi, l-a asigurat pe Claudiu S. ca il poate ajuta pentru ca il cunoaste pe executor. Cei trei s-au intâlnit intr-un bar din Buhusi, iar comisarul i-a cerut executorului sa-l ajute pe proprietarul apartamentului.

Executorul judecatoresc nu i-a dat asigurari acestuia, dar a spus ca va vorbi la banca pentru a vedea daca poate fi gasita o solutie. Cum niciun serviciu nu trebuie sa ramâna nerasplatit, politistul i-a cerut lui Claudiu S. sa-i repare un utilaj de debitare material lemnos al SC Amitas SRL Blagesti, administrata de tatal politistului.

Claudiu S. a fost de acord, ba mai mult s-a angajat sa preia si o cantitate de rumegus. Surpriza a venit in vara lui 2013, când executorul a emis adrese in dosarul de executare pentru a invita creditorii si debitorii sa stabileasca pretul de vânzare al apartamentului. Claudiu S. a intrat in panica si l-a cautat din nou pe politist. A urmat o noua intâlnire cu executorul care i-a recomandat proprietarului sa faca o cerere la banca pentru esalonarea datoriei.

Intre timp, comisarul de politie i-a cerut lui Claudiu S. sa-i faca si 7 usi de interior, tot in schimbul ajutorului oferit. Cel din urma s-a tinut de cuvânt si a executat toate solicitarile politistului, insa apartamentul lui a fost scos la vânzare.

Atunci a inceput scandalul. Claudiu S. i-a cerut banii pe usi – 1.000 lei/usa, iar Mihai T. a refuzat, spunând ca in magazine se gasesc usi la 100 lei bucata, dupa care nu i-a mai raspuns la telefon.

Prietenia de conjunctura dintre cei doi s-a incheiat cu un denunt la DNA. Comisarul de politie a fost acuzat de trafic de influenta, serviciile pretinse si primite fiind evaluate de anchetatori la 9.300 de lei.

Comisarul de politie a negat savârsirea infractiunii de trafic de influenta si a sustinut ca a platit pentru reparatiile la utilaj si pentru celelalte servicii legate de transportul rumegusului. De asemenea, Mihai T. a spus ca usile au fost comandate si platite de tatal sau.

Autor: Catalina Chifu

Sursa
desteptarea.ro