,,Un Zâmbet” cultiva altruismul liceenilor

Postat de Buhusi la Lun, 22/12/2014 - 00:00

Asociatia ,,Un Zâmbet” si Centrul de Educatie Alternativa ,,Fingerprint” Bacau realizeaza, inca de la inceputul lunii decembrie si pâna la sfârsitul acestei saptamâni, ateliere de teatru de improvizatie, arta fotografica si editare scurt metraj, impreuna cu liceenii Colegiului ,,Ion Borcea” Buhusi, coordonati de prof. Liliana Radovici, director adjunct.
Aceste activitati se desfasoara in cadrul proiectului ,,Step by Step”, finantat de Uniunea Europeana, prin programul ,,Tineret in Actiune”, actiunea 2, Serviciul European de Voluntariat. Facilitatorii acestor ateliere sunt voluntarii Dinarte Sousa si João Alves, din Portugalia, alaturi de Sabina Roibu, din Republica Moldova, care realizeaza un stagiu de voluntariat, pe o perioada de un an, in cadrul asociatiei „Un Zâmbet” si Centrului de Educatie Alternativa „Fingerprint” Bacau.
„Activitatile derulate la Colegiul «Ion Borcea» au ca obiectiv principal constientizarea tinerilor din perspectiva importantei altruismului in relatiile interumane si dezvoltarea armonioasa a personalitatii acestora. Rezultatele acestor activitati vor fi diseminate in cadrul spectacolului de Craciun, organizat de Asociatia «Un Zâmbet», marti, 23 decembrie, ora 16, la Teatrul Municipal «Bacovia»”, ne-a spus Alina Gheorghita, manager de programe educationale.
Ion Fercu