Buhusenii sunt din ce in ce mai nelinistiti din cauza incendiului

Postat de Buhusi la Mie, 30/09/2015 - 08:52
incendiu buhusi

Marti, o adresa aparuta in mass-media cu antetul Ministerului Mediului, sub semnatura comisarului sef George Ciobanu al Comisariatului Judetean Bacau al Garzii de Mediu, preciza, cu privire la incendiul izbucnit in ziua de 20 septembrie 2015, la sediul firmei DEMECO, Buhusi, ca au fost prelevate probe pentru determinarea Cl2 , NO2, SO2 si NO2.

In urma efectuarii analizelor au fost emise de catre Agentia pentru Protectia Mediului Bacau doua rapoarte de incercare, potrivit carora ,,valorile determinate se incadreaza in valorile maxime admise”.

Documentul se incheie fara a linisti spiritele incinse ale populatiei din Buhusi. Poate ca dimpotriva: ,,Referitor la existenta sau nu a unui pericol pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea populatiei, verificarile sunt in curs, fiind solicitat sprijinul, in functie de aria de competenta, Agentiei pentru Protectia Mediului Bacau si Directiei de Sanatate Publica Bacau, pentru stabilirea efectelor pe care un asemenea incident le poate avea asupra mediului inconjurator si masurile care trebuie adoptate pentru monitorizarea pe termen mediu si scurt”.

Solicitam, la cererea buhusenilor, fotocopii complete ale buletinelor de analiza. Le asteptam pe adresa redactiei.

Sursa
desteptarea.ro