Platforma Industriala Buhusi: finitta la comedia

Postat de Buhusi la Mar, 26/05/2009 - 19:57

Administratorul firmei ARRES, ing. Dorin Antalut, ne-a trimis un document – apress statement” – semnat de asociatul sau, italianul Fabio Roverati. Reamintim ca, an aprilie 2007, aceasta firma a ancheiat cu reprezentantii Consiliului Local Buhusi un contract de concesionare pentru realizarea Platformei Industriale Buhusi, din interiorul SC STOFE Buhusi, pe trei parcele de teren cu o suprafata de 72390 mp si constructii de 9751 mp.

Obiectivele concedentului SC ARRES SRL erau: crearea unui numar de 5.100 locuri de munca, intr-un termen de 2 ani realizarea investitiilor in valoare de 18.000.000 lei, in termen de 10 ani. Praful si pulberea s-au ales de acest vis pe care noi l-am definit din start a fi o mare utopie… De ce? Iata, pe scurt, continutul declaratiei de presa…

Consiliul Local Buhusi, acuzat de practici de guerrilla

Partenerul firmei Arres sustine ca relatia dintre compania noastra si Consiliul Local a anceput pe baze foarte gresite si a ajuns chiar si mai rau”, desi Arres, ampreuna cu partenerii implicati an proiect,
si-a dedicat toate eforturile si resursele anca din 2005, cand prima licitatie castigata de Arres a fost suspendata”. Dupa ce a realizat o expertiza tehnica pe cheltuiala proprie, Arres a constatat ca toate cladirile, cu o singura exceptie (care nu se afla an proprietatea integrala a Consiliului Local) sunt improprii adesfasurarii oricaror activitati economice an siguranta”, costurile estimate cu renovarea fiind mai mari decat constructia altor obiective noi. aConsiliul Local nu stia de aceasta circumstanta, pana cand Arres a aflat de aceasta, cu ocazia verificarii statutului de proprietate al acestei zone! Acest lucru a fost doar stadiul preliminar al comportamentului gresit al Consiliului, care a cauzat deja daune grave si, practic, a periclitat viabilitatea proiectului, anca de cand Arres, ampreuna cu partenerii, a stabilit relatii serioase cu investitorii internationali la anceputul anului 2007 (…) Conform rezultatului expertizei tehnice, Arres vine cu o cerere de demolare a cladirilor considerate din punct de vedere tehnic improprii pentru orice utilizare civila”. Consiliul Local este acuzat de faptul ca, fara nicio explicatie, a autorizat, netinand seama de expertiza tehnica, demolarea a doar 30% din totalul cladirilor, aproducand astfel efecte negative asupra viabilitatii proiectului si a institutiilor financiare contactate, care au condus la nefinalizarea acestora pana la pierderea acestor oportunitati”. an ce stadiu se afla relatiile ARRES-Consiliul Local? aan acest moment, Consiliul Local adopta tactica de aguerrillaa, procedand la interferente an activitatea societatii, solicitand rapoarte cu stadiul lucrarilor, dupa numai cateva luni de la acordul cu prelungirea la sase ani a conditiilor de realizare a contractului.”

ARRES nu a facut nimic”

“an ciuda crizei globale care a afectat an Romania capacitatea de a atrage investitori, Arres a continuat procesul de demolare si pregatire a zonei, tinand cont de refuzul Consiliului de a include toate cladirile necorespunzatoare din expertiza tehnica an demolare. Consiliul solicita acum a fi platita redeventa prevazuta an Caietul de Sarcini si contractele de concesiune la cea mai ridicata rata, pentru cladiri care au fost estimate an totalitate NESIGURE si IMPROPRII pentru orice activitate viabila, concluzia expertizei tehnice nefiind niciodata contestata din punct de vedere tehnic”. Arres si partenerii au devenit, astfel, nemultumiti cu aceasta problema si au decis an comun ancheierea (cu sensul de renuntare, reziliere n.n., I.F) acestui contract, devenit imposibil de executat un proiect de dezvoltare an aceste conditii si “intentioneaza a denunta atitudinea negativa manifestata de Consiliu, ampotriva planului de afaceri privat”.